Cupen 2023

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm

Cupen, Runde 1

Onsdag 24. mai 2023
Skedsmo FK 0 - 4
(0 - 0)
Lillestrøm SK 19:35 - Skedsmo stadion, Skedsmokorset

Dommer: Ali al Hatam, Skreia IL
Tilskuere: ca. 1.500
TV-kanal: NRK 3

Sindre Myhre Gult kort etter 75. minutter 75.'

Martin Fauske Evensen Gult kort etter 87. minutter 87.'

Knut-André Skjærstein Sent off 52.'

Tobias Svendsen Scorte etter 62. minutter 62.'
Tobias Svendsen Scorte etter 77. minutter 77.'
Tobias Svendsen Scorte etter 78. minutter 78.'
Philip Slørdahl Scorte etter 85. minutter 85.'


Skedsmo FK (4-5-1): Marcus Dyngeland - Cemal Deveci (Ivan Fernandez Castro fra 71.), Ole Songe, Knut-Idar Dalhus, Harald Jørgensen - Petter Fauske Evensen (Eirik Risberget fra 81.), Erik Barrachina Dietrichson, Martin Fauske Evensen, Sindre Myhre (Elliot Berbu Engebretsen fra 86.), Bo Kristiansen (Marco Andreas Bergquist Rodrigues fra 81.) - Ole-Christian Moltzau (Jens-Herman Haukeland fra 74.).


Lillestrøm SK (3-5-2): Knut-André SkjærsteinEspen Garnås, Ruben Gabrielsen, Philip SlørdahlAndreas Vindheim (Ylldren Ibrahimaj fra 83.), Uba Charles (Vebjørn Hoff fra 67.), Magnus Knudsen (Gjermund Åsen fra 82.), Leandro Neto (Mads Hedenstad Christiansen fra 53.), Vetle DragsnesThomas Lehne Olsen (Akor Jerome Adams fra 66.), Tobias Svendsen.


 • Leandro Neto debuterte for LSK.
 • Thomas Lehne Olsen var lagkaptein inntil han gikk av banen, da overtok Ruben Gabrielsen kapteinsbindet.
 • Sent off: Knut-André Skjærstein fullstendig på bærtur langt utenfor eget felt i et forsøk på å stoppe en kontring, men LSK-spilleren bommet på ballen og tok mannen i stedet. Ikke all verden av kontakt, men nok til at det røde kortet kan forsvares.
 • 0 - 1: Andreas Vindheim aggressiv i sitt press, vant tilbake ballen to ganger før han spilte vegg med Thomas Lehne Olsen. Vindheim slet litt med på få kontroll på ballen, men fikk dyttet den videre til Tobias Svendsen som fra knappe 14 meter løftet ballen elegant opp i nettaket.
 • Tobias Svendsen om sitt første mål: "Den var fin den. Bra gjort av Andreas Vindheim som så meg og fikk lagt den opp til meg, så da var det bare for meg å få et bra touch og legge den høyt. Det var veldig deilig å se den gå inn" [1].
 • 0 - 2: Langt oppspill fra Espen Garnås som Akor Jerome Adams tok ned før han trikset ballen videre til Andreas Vindheim. Bergenserne løftet ballen over hele feltet og til en umarkert Vetle Dragsnes som dempet ballen ned til fremstormende Tobias Svendsen. Fra 14-15 meter og med høyrefoten klinte Svendsen ballen ned i det første hjørnet. Vakkert forarbeid av LSK-spillerne og like vakkert utført av Tobias Svendsen.
 • 0 - 3: 65 sekunder etter forrige mål smalt det igjen, og nok en gang var Tobias Svendsen frampå. Angrepet startet med en stikker fra Vebjørn Hoff fram til Magnus Knudsen. LSKs midtbanespiller driblet seg forbi to, tre mann før han trillet den videre til Tobias Svendsen. Fra litt skrå vinkel banket Svendsen ballen forbi keeper og inn i det lengste hjørnet. Helt nydelig.
 • Tobias Svendsen til LSK. no: "Jeg tror aldri jeg har scoret hat trick i en obligatorisk A-lagskamp før, så det var gøy, det. En artig kveld foran mye folk, akkurat slik en kamp i cupens første runde skal være" [2].
 • 0 - 4: Corner fra Gjermund Åsen som Philip Slørdahl kontant headet i mål. God serve fra Åsen og et meget godt løp inn mot mål av Slørdahl.
 • Tobias Svendsen til RB om kampen: "Vi stanga lenge. Spilte mot en vegg i mål der. Han keeperen til Skedsmo (Marcus Dyngeland journ.anm.) tok jo alt som kom. Vi ble enige i pausen om å bare fortsette å kjøre på og visste at vi kom til å score til slutt". "Det ble jo en uggen følelse da vi ble ti mann der, men jeg følte at vi klarte å holdt hodet kaldt og bare fortsette på samme måten. Og da vi fikk 1–0 der, så var det en lettelse og da var det bare for oss å kontrollere kampen og vente på at de stupte ut sånn at vi kunne spille gjennom dem" [3].
 • Leandro Neto til LSK.no om sin debutkamp: "Det var veldig gøy å få sin første obligatoriske kamp for Lillestrøm. Selvfølgelig er det veldig stort. Jeg koste meg veldig". Stortalentet ble berømmet for sine mange positive involveringer i kampen mot Skedsmo. Lynrask på små flater og med en meget god nærteknikk: "Jeg hadde veldig lyst på en scoring og jeg veit at jeg er uredd når jeg spiller og er ikke redd for å by på meg selv. Så det var bra", fortalte stortalentet som i fjor slet med skader. (Veien tilbake) "Den har vært fryktelig lang. Mange måneder, langt flere måneder enn det jeg hadde håpet på. Så det tok lang tid, men jeg fikk meget god oppfølging. Det er jeg veldig glad for. Jeg føler at jeg nå har blitt bra på ting som jeg ikke var så bra før jeg ble skada. Akkurat nå føler jeg meg i mye bedre form en jeg noen gang har vært. Nå er det bare å fortsette på. For nå handler det om å grave til seg så mange som kamper. Så får vi se hvor mange det blir. Målet er selvfølgelig å få litt spilletid, men så lenge jeg fortsette å være meg selv og er uredd kan mulighetene komme". Hvordan vil du selv beskrive deg selv som spiller? "Jeg er en kreativ spiller som liker meg best på venstresiden Jeg liker å komme med fine pasninger på den siste tredjedelen og (gjerne) drible, komme til avslutninger og gi assists" [4].
 • Kort oppsummering: LSK-spillerne sørgelig ineffektive foran motstanderens mål i 60 minutter. Det manglet ikke på sjanser - 17 avslutninger på mål viste NTBs sjansestatistikk etter kampen og 30 sjanser totalt - men udyktighet samt en hjemmekeeper i Marcus Dyngeland som virkelig hadde dagen ble dette en gedigen tålmodighetsprøve for Fugla. Faktisk måtte det en katastrofe til - utvisningen av Skjærstein - for at det skulle løsne for LSK. Med en mann mindre på banen tok først og fremst Tobias Svendsen ansvar og ble belønnet med sitt første hattrick i LSK-trøya.

Cupen, Runde 2

Torsdag 1. juni 2023
Ull/Kisa 3 - 2 e.e.o
(2 - 2)
Lillestrøm SK 18:00 - Jessheim stadion, Jessheim

Dommer: Magnus Nicolai Koløy, Bjørndal IF
Tilskuere: 1.576
TV-kanal: rb.no (stream)

Simen Hammershaug Scorte etter 10. minutter 10.'

Ole Sebastian Sundgot Scorte etter 34. minutter 34.'
Mathias Blårud Gult kort etter 84. minutter 84.'
Andreas Nyhagen Scorte etter 94. minutter 94.'
Sverre Bjørkkjær Gult kort etter 113. minutter 113.'
Jarmund Kvernstuen Gult kort etter 114. minutter 114.'
Andreas Nyhagen Gult kort etter 117. minutter 117.'

Tobias Svendsen Gult kort etter 65. minutter 65.'

Akor Jerome Adams Scorte etter 74. minutter 74.'
Akor Jerome Adams Scorte etter 92. minutter 92.'
Mads Hedenstad Christiansen Gult kort etter 120. minutter 120.'


Ull/Kisa (4-4-2): Stefan Hagerup – Sverre Bjørkkjær, Jonas Pereira, Patrick Sæbø (Aleksander Opsahl fra 99.), Davod Arzani (Steffen Jenssen fra 65 min.) – Sebastian Fjose Berg (Mathias Blårud fra 46.), Mohammed Mahnin, Mathias Fjeld Gulliksen (Jarmund Kvernstuen fra 85.)), Juba Moula (Andreas Nyhagen fra 65.) – Simen Hammershaug (Tomas Kristoffersen fra 46.), Ole Sebastian Sundgot.


Lillestrøm SK (3-5-2): Mads Hedenstad Christiansen - Espen Garnås, Ruben Gabrielsen, Kristoffer Tønnessen (Gjermund Åsen fra 63.) - Philip Slørdahl (Thomas Lehne Olsen fra 46.) (Vetle Skjærvik fra 90.), Uba Charles (Magnus Knudsen fra 46.), Vebjørn Hoff, Ylldren Ibrahimaj, Eskil Smidesang Edh (Vetle Dragsnes fra 77.) - Tobias Svendsen (Leandro Neto fra 102.), Akor Jerome Adams.


 • Knut-André Skjærstein sonet karantene for sitt røde kort mot Skedsmo FK, G19-keeper Theo Nikolaisen satt derfor på benken.
 • Det ydmykende tapet for Ull/Kisa føyer seg fint inn i rekken av LSKs tidligere cupfadeser. Borte mot Strømmen IF både i 2019 og i 2015, borte mot Eidsvold Turn i 2008, hjemme mot Falk i 1996 og hjemme mot Råde IL i 1988.
 • 1 - 0: Hjemmelagets Sebastian Fjose Berg med en lur stikker inn bak vårt forsvar og fram til Simen Hammershaug. Alene med keeper, men fra rimelig skrå vinkel klarte Hammershaug likevel å sette ballen forbi Mads Hedenstad Christiansen og bort i det lengste hjørnet. Stort spørsmålstegn ved forsvarsspillet til LSK og da først og fremst Espen Garnås som glapp i markeringa på Hammershaug. Uoppmerksomt og direkte sløvt av hallingdølen.
 • 2 - 0: Herregud for et forsvarsspill. De rødkledde LSK-spillerne sto som saltstøtter og fikk Kisas Juba Moula til å se ut som selveste Lionel Messi der han tråklet seg forbi alt og alle innenfor vår 16-meter. Moula havnet til slutt i ubalanse og var nok litt heldig da han fikk dyttet ballen videre til Ole Sebastian Sundgot, men fra kloss hold kunne ikke Kisa-spissen bomme. Han var på rett sted til rett tid, noe onkel Arild Sundgot sikkert ville ha nikket anerkjennende til.
 • 2 - 1: Et solid "gjenvinningsløp"" av Eskil Smidesang Edh som fikk stoppet en potensiell farlig overgang fra hjemmelaget. Ballen havnet deretter hos Gjermund Åsen som la en utsøkt crosser over hele Kisa-forsvaret og ut til Akor Jerome Adams på motsatt kant. Fra særdeles skrå vinkel og knappe to meter fra dødlinja klarte nigerianeren likevel å lime ballen inn mellom keeper og første stolpe. Godt gjort av Adams.
 • 2 - 2: Innlegg fra Vebjørn Hoff som Ruben Gabrielsen headet ned til Akor Jerome Adams. I kamp med hjemmelagets Patrick Sæbø klarte Adams å styre ballen forbi både forsvareren og keeper Stefan Hagerup. Utlikning to minutter inn på tilleggstida og håpet om videre avansement var tent...
 • 3 - 2: Drømmetreff av Andreas Nyhagen vil sikkert hjemmepublikumet hevde. Fra hjørnet av 16-meteren sendte Nyhagen av gårde et skudd som føk forbi Hedenstad Christiansen og inn i det lengste hjørnet - men var den egentlig helt utagbar for LSK-keeperen? Virket veldig "billig" fra vårt ståsted.
 • Lagkaptein Gjermund Åsen til RB om fadesen på Jessheim stadion: "Alle de tre målene til Ull/Kisa kommer på det vi har snakket mye om, og det handler om avstandene i laget vårt. Vi har for store avstander innad i laget som gjør at dem kommer seg for lett opp på vår siste tredjedel. Det er for store rom, og det må vi få orden på med en gang. Nå er det slik at kampene står og vipper, og da er det små marginer som avgjør hvilken vei den skal vippe. Vi må få tilbake den soliditeten vi har hatt på vårt beste tidligere, der vi har en nærhet til hverandre og ser ut som et lag. Da får vi også mer kontroll på hvilken vei kampene til slutt vipper. Det er ikke noe som er enkelt i fotball, men vi må få orden på dette fort. Vi har 13-13 i målforskjell i Eliteserien og vi slapp inn tre mål i denne kampen. Vi må finne tilbake til det som gjør at vi angriper som lag og forsvarer oss som et lag. Og da er avstandene nøkkelen. Det må vi jobbe steinhardt for å få til. Vi kan gjøre mye ved å se video og snakke sammen. I perioder er det bra, men for ofte forsvarer vi oss en og en. Da blir det for enkelt å score på oss" [5].
 • Thomas Lehne Olsen til RB om LSKs problemer: "Den soliditeten vi har hatt tidligere, og spesielt i fjor er ikke der på samme måte. Da skapte ikke motstanderne noe på oss. Dette er en kollektiv utrygghet som vi har spesielt mot lag som ligger lavt. Det er vi nødt til å endre på så fort som mulig. Også må vi øve på det. Dette er en lagsport, og vi kan ikke bare skylde på forsvarsspillerne for at vi slipper inn for mange enkle mål. Da er vi ikke gode nok som lag til å hindre de sjansene vi får imot. Ruben og Ylldren sa det fint i garderoben etter kampen; det er nå vi må brette opp ermene, sette fram brystkassa og vise hva vi er laget av. Vi trenger ikke dem som begynner å gjemme seg nå" [6].
 • Geir Bakke til RB om tapet: "Det er ikke noe som er enkelt i fotball. Først må vi komme med en erkjennelse. Det er en forventning at vi skal dominere kamper hele tiden i banespillet. Vi kan gjøre det i perioder, men da må det komme som en konsekvens av at vi har fått kampene i den gata vi vil, og ikke at vi åpner oss og slipper inn enkle mål. Det er vårt ansvar å få med oss spillerne på akkurat det der. Det hjelper ikke å dominere kampene hvis konsekvensen er at du blottlegger deg og ikke har god nok organisasjon til å håndtere kontringer og ballbrudd" [7].