Eliteserien 2008

Fra Kanari-Fansen Lillestrøm
Lag Spilt V U T MF MM MD Poeng
1. Stabæk 26 16 6 4 58 24 +34 54
2. Fredrikstad 26 14 6 6 38 28 +10 48
3. Tromsø 26 12 8 6 36 23 +13 44
4. Bodø/Glimt 26 12 6 8 37 38 -1 42
5. Rosenborg 26 11 6 9 40 34 +6 39
6. Viking 26 11 6 9 38 32 +6 39
7. Lyn 26 11 5 10 38 34 +4 38
8. Brann 26 8 8 9 36 36 0 33
9. Molde 26 7 10 9 39 43 -4 31
10. Vålerenga 26 8 5 11 30 36 -6 30
11. Strømsgodset 26 8 5 13 33 44 -11 29
12. Lillestrøm 26 7 7 12 30 40 -10 28
13. Aalesund 26 7 4 15 29 42 -13 25
14. Ham-Kam 26 5 6 15 22 50 -28 21Eliteserien, Serierunde 1

Søndag 30. mars, 2008
Lillestrøm SK 1 - 1
(1 - 0)
Tromsø IL 18:00 - Åråsen stadion, Lillestrøm

Dommer: Kristoffer Helgerud, Lier IL
Tilskuere: 10.024
TV-kanal: TV 2 Sport

Sead Ramovic Scorte etter 12. minutter 12.' (selvmål)

Khaled Mouelhi Gult kort etter 28. minutter 28.'

(Sammendrag) Kevin Larsen Gult kort etter 18. minutter 18.'

Tom Høgli Gult kort etter 67. minutter 67.'
Douglas Sequeira Scorte etter 78. minutter 78.'

Lillestrøm SK (4-3-3): Otto Fredrikson - Steinar Pedersen, Vidar Riseth, Pål Steffen Andresen, Jon Midttun Lie - John Anders Bjørkøy, Khaled Mouelhi, Simen Brenne - Magnus Myklebust (Karim Essediri fra 75.), Olivier Occean, Tore Andreas Gundersen (Arild Sundgot fra 67.).


Tromsø IL (4-4-2): Sead Ramovic - Tom Høgli, Tore Reginiussen, Miika Koppinen, Kevin Larsen - Martin Knudsen (Keijo Huusko fra 77.), Helge Haugen, Tommy Knarvik, Joel Lindpere - Adriano Munoz (Douglas Sequeira fra 67.), Sigurd Rushfeldt.


 • Dagens Kanarifugl (RB): Vidar Riseth (7). "Med unntak av en klareringsfeil rett før pause, var han prikkfri i 1. omg. Ruvet i forsvarsfireren. Alltid riktig plassert til å stoppe Tromsø-forsøkene da. Reiste seg etter smellen han fikk i 2. omg. og fortsatte det gode spillet også de siste 45. Banens beste. Viste allerede hvor lurt kjøp han er for LSK" [1].
 • Stadionstemning (RB): 7 poeng.
 • Kampkarakter (RB): 5 poeng.
 • Vidar Riseth var lagkaptein, da både Frode Kippe og Espen Søgård var ute med skader. Ute med skade var også Bjørn Helge Riise.
 • John Anders Bjørkøy, Jon Midttun Lie og Vidar Riseth spilte alle sin første offisielle kamp for LSK.
 • 1 - 0: Halv-volley fra 20 meter (eller bananvolley som RB kalte skuddet) av Simen Brenne som føk i stolpen og spratt rett ut i ryggen på Tromsø-keeper Sead Ramovic før den gikk i mål. Et kanontreff av Brenne, men som dessverre blir bokført som selvmål i målprotokollen.
 • 1 - 1: Sigurd Rushfeldt kjempet til seg ballen, og sendte den videre til innbytter Douglas Sequeira. Verken Pål Steffen Andresen eller Jon Midttun Lie kom raskt nok inn i situasjonen, da costaricaneren satte ballen i mål, trolig gikk den også via hælen til Midttun Lie. Noe som gjorde jobben enda vanskeligere for Otto Fredrikson.
 • Hovedtrener Tom Nordlie var skuffet etter kampen, da han snakket med RB: "Det er skuffende ikke å vinne så lenge vi ledet 1-0 og kunne gjort 2-0 da Karim Essediri var alene med keeper rett før de utliknet. Folk vil generelt sikkert si at vi slet defensivt siden Tromsø skapte så mye før pause. Men grunnen til at de så ut som et fantastisk lag, var faktisk vårt offensive spill. Vi spilte for ambisiøst på det vanskelige underlaget og i tillegg slo vi ikke langt nok når vi slo langt. Derfor kunne Tromsø enkelt klarere og kontre på oss. Det hadde ikke noe med forsvarsspillet å gjøre", mente Nordlie [2].
 • RBs analyse av kampen: "LSK hadde tradisjonelt et fantastisk tak på Tromsø på hjemmebane fram til 1998. Men før denne kampen hadde tromsøværingene tre strake seire på Åråsen. I alle disse kampen var LSK best, mens Tromsø har vunnet. I går åpnet det helt motsatt. Tromsø spilte best og skapte mest. Men ett sekunds briljans av Simen Brenne var nok til å gi LSK en ledelse som de holdt til pause. Uten at det var fortjent i det hele tatt. Tromsø ga LSK mye trøbbel før hvilen. Særlig på midtbanen slet LSK med å få tak i ballen, fordi Tromsø kunne enkelt klarere hver gang LSK angrep. Spissene vant for lite på topp og bortespillerne vant alt av andreballer. Derfor fikk de et ganske stort trøkk på LSK de første 45. LSK fikk justert dette noe etter hvilen og skapte mer enn gjestene da. Essediri nær ved å øke til 2-0 rett før Tromsø utliknet. Gjestene scoret på en overgang hvor LSK egentlig hadde nok folk på riktig side. Likevel var laget fra Troms i overtall da innlegget kom inn foran mål. Alt i alt fortjente ikke LSK mer enn det ene poenget de fikk [3].

Eliteserien, Serierunde 2

Søndag 6. april, 2008
Stabæk 4 - 2
(2 - 1)
Lillestrøm SK 20:00 - Nadderud stadion, Bærum

Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger IL
Tilskuere: 5.131
TV-kanal: TV 2

Johan Andersson Scorte etter 21 minutter 21'

Johan Andersson Scorte etter 44. minutter 44.'
Pontus Segerstrøm Gult kort etter 48. minutter 48.'
Christian Keller Scorte etter 56. minutter 56.'
Alanzinho Scorte etter 81. minutter 81.'

Khaled Mouelhi Scorte etter 32. minutter 32.' (str.)

John Anders Bjørkøy Gult kort etter 38. minutter 38.'
Simen Brenne Gult kort etter 72. minutter 72.'
Vidar Riseth Scorte etter 89. minutter 89.'
Khaled Mouelhi Sent off 90'

Stabæk (4-4-2): Jon Knudsen - Jon Inge Høiland, Morten Skjønsberg, Pontus Segerström, Tom Stenvoll - Christian Keller, Johan Andersson, Anthony Annan, Alanzinho - Veigar Pall Gunnarsson (Torstein Andersen Aase fra 88.), Daniel Nannskog (Jan Tømmernes fra 75.).


Lillestrøm SK (4-3-3): Otto Fredrikson - Steinar Pedersen, Pål Steffen Andresen, Frode Kippe, Jon Midttun Lie - Khaled Mouelhi, Vidar Riseth, John Anders Bjørkøy (Karim Essediri fra 65.) - Magnus Myklebust, Olivier Occean, Simen Brenne (Arild Sundgot fra 80.).


 • LSKs beste i følge RB: Otto Fredrikson, Pål Steffen Andresen og Vidar Riseth, alle 4 poeng.
 • Stadionstemning (RB): 4 poeng.
 • Kampkarakter (RB): 6 poeng.
 • RBs overskrifter sier det meste om denne kampen: "Mangler mål og mening". "LSK uten: Selvtillit. Plan. Spillestil. Sjarm. Eget spill".
 • Hovedtrener Tom Nordlie til RB: "Det er noe som ikke stemmer hos oss om dagen, og hovedproblemet er selvtillit. Vi kan analysere oss til døde etter en slik kamp, men det bunner ut i at vi mangler selvtillit. Fysisk så er vi i form, så det handler ikke om det - selv om Stabæk sikkert så piggere ut enn oss i perioder. Vi har ikke vunnet mange fotballkamper i vinter, så der ligger litt av årsaken. Dette problemet sitter mellom øra, for det ser ikke ut til som om gutta tør å spille ut" [4].
 • Simen Brenne til RB: "Hvor skal jeg starte? Dette var bare så frustrerende dårlig. Det er vanskelig å se noe mønster i det vi gjør. Etter å ha hatt grei kontroll før pause, ble det elendig etterpå. Det virker ikke som om vi har trua på vårt eget spill i det hele tatt. Vi tåler ikke mange slike forestillinger" [5].
 • LSK-legenden og daglig leder Frank Grønlund til RB: "Det var vel rævafotball i følge terminologien. Bare lange baller og definitivt ikke sånn vi skal og bør spille. Det har vært mange dårlige kamper, dette var en av dem" [6].
 • 1 - 0: Daniel Nannskog med en lekker hæl-flikk som åpnet opp hele LSK-forsvaret. Alene med vår keeper plasserte landsmannen Johan Andersson ballen sikkert i mål. Elendig forsvarsspill av de gule og sorte.
 • 1 - 1: Khaled Mouelhi på straffespark som han banket i nettet bak Jon Knudsen. Situasjonen oppsto, da Steinar Pedersen ble felt innenfor 16-meteren. Korrekt avgjørelse av dommeren.
 • 2 - 1: Nok en gang ble LSK avslørt for sitt svake tempo langs bakken, for igjen sendte Nannskog lagkompis Johan Andersson igjennom med en lekker pasning. Alene med Otto Fredrikson plasserte Andersson ballen sikkert ned i hjørnet. Nesten en blåkopi og reprise av 1-0 målet til Stabæk.
 • 3 - 1: Forferdelig vondt å så på. Veigar Pall Gunnarsson parkerte LSK-forsvaret. Smått utrolig, men den lille islendingen fikk våre forsvarsspillere til å se ut som rundingsbøyer. Gunnarsson forsøkte seg på mål med en frekkis, men traff Otto Fredrikson før ballen havnet i beina til Christian Keller som kunne enkelt sette ballen i det tomme nettet.
 • 4 - 1: Alanzinho ordnet det meste selv, dro seg inn i feltet og satt ballen i lengste hjørnet etter en pasning fra Christian Keller. LSK var i ferd med å bli slaktet på Nadderud.
 • 4 - 2: Corner fra Karim Essediri hvor Vidar Riseth ruvet høyest i lufta og headet i mål via bakken.
 • Sent off: Rett etter målet til Riseth oppsto det en krangel mellom hjemmelagets Anthony Annan og Khaled Mouelhi. Annan gikk i bakken og lå og vred seg i smerte. "Tidenes filming", mente mange oss som var til stede på Nadderud, ikke at vi utsikten var "kikkertsvingen" var den beste. "Jeg gjorde ikke noe galt og prøvde bare å ta ballen fra ham etter at Vidar Riseth scoret. Jeg mente han overreagerte noe voldsomt", uttalte Mouelhi til RB [7].
 • RBs analyse: "LSK levde farlig hele 1. omgang og så ut til å komme helskinnet unna med 1-1 inn i garderoben, men rett før pause sprakk det. Stabæk var heller ikke fantastiske før pause, men skapte i hvert fall mer enn LSK som kun hadde straffesparket de scoret på. Det var umulig å gjenkjenne verken kombinasjoner eller trekk fra treningsfeltet hos Nordlies gutter. 2. omgang startet i samme spor. Stabæk økte ledelsen til 3-1 og hadde bud på mer uten at LSK foretok seg noe verken på benken eller på banen. Total handlingslammelse kalles det når verken trenerteam eller spiller evner å yte eller utføre noe som helst. Kommende uke bør det gå ei kule varmt på Åråsen, for dette er ikke klubben verdig. Det bør også forventes noen tiltak fra Nordlie enn å vise spillerne videoglimt fra happy days" [8].
 • Supporterbråket på Nadderud og etterspillet: Seks supportere ble ført til Asker og Bærum politistasjon i forbindelse med fotballkampen. Tre ble arrestert i Sandvika sentrum før kampen, alle på grunn av ordensforstyrrelse. En supporter ble tatt inne på stadion, de to siste rett før fotballkampen var over. Samtlige ble bøtelagt, og deretter satt på frifot, rapporterte RB [9]. I følge Budstikka ble en hel busslast med LSK-supportere sendt hjem allerede før kampstart. Politiet måtte bruke hunder mot supporterne som tente bengalske lys og fyrte av knallskudd på Løkketangen. Politiet måtte også aksjonere over de som tente av pyro (bengalske lys) på James' Pub. Inne på stadion var det også rimelig ampert, da politiet fjernet de som fyrte av lysene. - Dagene etter kom sanksjonene: "Vi har utestengt supporterne fra våre arrangementer på ubestemt tid. Hvor lenge vet vi ikke, for vi trenger tid til å sette oss inn i saken", uttalte formann Per Mathisen til RB. Avisen la til for egen regning at et sted mellom 50 og 60 supportere av Kanari-Fansen var utestengt fra LSKs kamper [10].Eliteserien, Serierunde 3

Søndag 13. april, 2008
Lillestrøm SK 0 - 3
(0 - 0)
Vålerenga 20:00 - Åråsen Stadion, Lillestrøm

Dommer: Terje Hauge, Olsvik IL
Tilskuere: 11.760
TV-kanal: TV 2

Vidar Riseth Gult kort etter 53. minutter 53.'

Frode Kippe Gult kort etter 74. minutter 74.'
Simen Brenne Gult kort etter 90. minutter 90.'

Freddy dos Santos Gult kort etter 44. minutter 44.'

Martin Andresen Gult kort etter 53. minutter 53.'
Mohammed Abdellaoue Scorte etter 54. minutter 54.'
Mohammed Abdellaoue Scorte etter 64. minutter 64.'
Martin Andresen Scorte etter 68. minutter 68.' (str.)
Kjetil Wæhler Gult kort etter 90. minutter 90.'


Lillestrøm SK (4-3-3): Otto Fredrikson - Steinar Pedersen, Pål Steffen Andresen, Frode Kippe, Jon Midttun Lie - John Anders Bjørkøy (Martin Husár fra 78.), Vidar Riseth, Simen Brenne - Karim Essediri, Olivier Occean, Magnus Myklebust (Arild Sundgot fra 60.).


Vålerenga (4-4-2): Troy Perkins - Freddy dos Santos, Kjetil Wæhler, Dan Thomassen, Jarl-André Storbæk - Morten Berre, Kristofer Hæstad (Lars Iver Strand fra 4.) (Ronny Johnsen fra 58.), Martin Andresen, Daniel Fredheim Holm - Bengt Sæternes, Mohammed Abdellaoue (Gunnar Heidar Thorvaldsson fra 77.).


 • Dagens Kanarifugl (RB): Otto Fredrikson (6). "Fikk fire i sekken sist. Satt på kampens første prøve, da Strand kom gjennom på skrått hold midtveis i 1. omgang. Dukket modig ned i beina på VIF-spissene og fanget baller. Om det var noe å rette på, så var det headingen forut for 0-2. Den kunne finnen ha holdt, eventuelt ha slått vekk" [11].
 • Publikum (RB): 8.
 • Kampkarakter (RB): 3
 • Khaled Mouelhi sonet karantene, rødt kort mot Stabæk.
En tabell lyver ikke. LSK helt sist etter tre serierunder
 • RB: "Tom Nordlie er rådvill. Han håper eksperthjelp i LSK kan være med å løse problemene. Diskusjoner med Tom Lund er i gang".
 • Tom Nordlie til RB: "Jeg har snakket med Tommy. Vi er stort sett enige i det meste. Nå handler det om å finne tilbake til hvordan vi skal opptre". (RB: Hva har det viktigste i samtalene deres). "Blant annet om sentral midtbanespiller og hvordan motsatt ving av der vi angriper skal opptre. Jeg tror Tommy har mye å bidra med, og håper han kan være med å bidra til at vi kommer ut av den situasjonen vi har havnet i" [12].
 • 0 - 1: Corner fra Martin Andresen som Dan Thomassen headet ned til Mohammed Abdellaoue. Fra knappe 5 meter kunne spissen heade ballen i mål.
 • 0 - 2: Frispark som Daniel Fredheim Holm svingte inn i feltet. Ballen ble stusset videre mot mål av Dan Thomassen, dessverre måtte Otto Fredrikson gi en retur. Noe som ga Mohammed Abdellaoue muligheten til å krangle ballen i mål. Vålerenga-spissens andre for kvelden.
 • 0 - 3: Straffespark. Martin Andresen sikker fra krittmerket. Sendte ballen mot høyre hjørne, da Otto Fredrikson gikk motsatt vei. Verre var det at dette aldri var et straffespark. I kamp med Morten Berre taklet Jon Midttun Lie ballen ut til corner, helt rent, men linjemannen grep inn og vinket for straffbar forseelse, tulling!
 • Tom Nordlie om kampen: "Vi har en kollektiv utfordring, der vi må ta tak i vårt defensive og vårt offensive spill, samtidig som den mentale biten må tas tak i". - "Jeg synes vi beholdt posisjonene bedre før pause. Vi brukte noe bedre tid med ballen, men et Vålerenga-lag som lå lavt og kompakt ga oss vansker. I fjor var vi landets beste lag på dødball imot. Denne gangen slapp vi inn to mål etter frispark og corner, i tillegg til straffesparket" [13].
 • Frode Kippe til RB etter kampen: "Vi kan ikke synes synd på oss selv og grave oss ned. Det er kjedelig at vi ikke finner tilbake til formen fra i fjor, men vi kan ikke gi opp. Vi har fortsatt tro på den kursen vi ønsker å følge, men akkurat nå er vi ikke der. Alt er ikke feil, men mye er det. Det er tøft å takle denne motgangen" [14].
 • Simen Brenne til RB etter kampen: "Det er veldig frustrerende at vi ikke får til spillet vårt. Vi hang bra med før pause, men heller ikke da greide vi å skape all verden. Det er mye å rette på" [15].
 • RBs analyse: "En måtte-vinne-kamp for LSK etter skuffende poengfangst og mye dårlig spill i årets to første kamper. Ikke uventet ble det veldig sjansefattig før pause. VIF skapte én sjanse, LSK fikk sin ene mulighet i det 45. minutt. Det virket som om begge lag spilte på liten risiko og altfor ofte valgte den lettvinte løsningen med å slå opp langt på spisser som ble godt pakket inn. - VIF festet et visst grep etter pause, og det var ikke ufortjent at de tok ledelsen da de dro fordel av LSKs passive spill på en corner. Og dødballmarerittet fortsatte, for også Oslo-klubbens mål nummer to og tre kom etter dødball. Tom Nordlies lag er helt uten ryggrad om dagen og faller helt sammen ved første og beste anledning. Et baklengs er nok til å sende LSK hjem i seng. Dette kan bli et slitsomt år, Nordlie. Spørsmålet er om LSK-treneren kan snu det?" [16].
 • KFL-banner med en klar melding rettet mot Frank Grønlund: "GÅ AV".

Eliteserien, Serierunde 4

Søndag 20. april, 2008
Lillestrøm SK 1 - 1
(1 - 0)
Molde FK 18:00 - Åråsen Stadion, Lillestrøm

Dommer: Kjell Alseth, Stjørdals-Blink
Tilskuere: 8.526
TV-kanal: TV 2 Sport

Olivier Occean Scorte etter 25. minutter 25.'

Olivier Occean Gult kort etter 32. minutter 32.'
Jon Midttun Lie Gult kort etter 71. minutter 71.'

Jose Roberto Rodrigues Mota Jr. Scorte etter 52. minutter 52.'

Daniel Berg Hestad Gult kort etter 63. minutter 63.'
Toni Koskela Gult kort etter 70. minutter 70.'
Thomas Holm Gult kort etter 90. minutter 90.'


Lillestrøm SK (4-3-3): Otto Fredrikson - Steinar Pedersen, Pål Steffen Andresen, Frode Kippe, Jon Midttun Lie - John Anders Bjørkøy, Vidar Riseth (Martin Husár fra 61.), Simen Brenne - Magnus Myklebust (Tore Andreas Gundersen fra 70.), Arild Sundgot, Olivier Occean.


Molde FK (4-3-3): Jan Kjell Larsen - Kristoffer Paulsen Vatshaug, Øyvind Gjerde (Christian Steen fra 75.), Vegard Forren, Knut Olav Rindarøy - Daniel Berg Hestad, Thomas Holm, Toni Koskela - Mattias Moström (Brian Waltrip fra 71.), Jose Mota (Pape Pate Diouf fra 87.) , Magne Hoseth.


 • Dagens Kanarifugl (RB): Jon Midttun Lie (6). "Frisk i åpningen. Veldig angrepsvillig og sterk i duellene defensivt. Ett skuddforsøk før pause. Bommer med noen vurderinger, men spiller generelt meget godt. Flyttet opp som indreløper, da Riseth måtte ut" [17]. Midttun Lie til RB etter kampen: "Endelig klarte jeg å fullføre 90 gode minutter. Dumt at det ikke holdt for laget, men mye var bedre i denne kampen" [18].
 • Publikum (RB): 7.
 • Kampkarakter (RB): 4.
 • 1 - 0: Skudd fra Arild Sundgot som keeper Jan Kjell Larsen måtte gi retur på, svært påpasselig kom Olivier Occean først på returen og banket ballen knallhardt i mål. Berømmer også med forarbeidet til John Anders Bjørkøy.
 • 1 - 1: Klabb og babb foran LSK-målet. Ballen havnet til slutt hos Magne Hoseth som fikk lempet den tilbake til Jose Mota. Brasilianeren kunne dermed dytte ballen inn i det lengste hjørnet.
 • Tom Nordlie til RB om kampen: "Jeg er skuffet over måten vi spilte på offensivt i andre omgang og jeg er skuffet over resultatet. Men jeg synes det var så mye positivt å ta med seg fra de første 45 minuttene at jeg mener dette var klar framgang. Så får vi jobbe videre og håpe at vi kan spille bedre i alle 90 minuttene neste gang". "Folk får fortsette å stille diagnose på oss. Jeg er mest opptatt av å komme ut av det og tror det vil lønne seg i lengden. Plasseringen etter fire kamper bryr jeg meg ikke noe om. Det er den vi har etter 26 som teller. Jeg føler meg sikker på at det vil snu, og når vi klarer det vil det være en stor prestasjon som vil løfte oss ytterligere". "Spillerne skal ha ros for at de fulgte den strategien vi hadde lagt opp til på forhånd. Det førte til at vi i første omgang kunne kombinere mellom å slå langt på etablert forsvar og å spille langs bakken på overganger. Jeg synes vi lyktes bra med begge deler. Det eneste jeg var misfornøyd med før pause var noen skjønnhetsfeil defensivt som ga Molde noen store sjanser". "Det var synd ikke alle dere hørte hva som ble sagt i pausen. Vi var bare opptatt av å gå for mål nummer to. Men etter at de utliknet noe tilfeldig falt vi dessverre tilbake til det vi har slitt med i de første kampene. Vi ble resultatfokusert og slo for mye langt for tidlig. Det var skuffende" [19].
 • RBs analyse: "Testet ny formasjon (4-4-2 diamant) i dagene før kamp. Men Nordlie valgte å starte kampen i sin vanlige 4-3-3. LSK kom ut med en helt annen glød enn tidligere og gikk rett i strupen på Molde fra begynnelsen. Vertene styrte alt, men det var Molde som skapte kampens to første sjanser. LSK scoret på en av sine første, da Occean satte inn en retur etter et meget godt LSK-angrep etter 25 minutter. Resten av 1. omg skapte begge lag store sjanser. Mer passivt LSK ble satt under press etter hvilen og utlikningen som kom, lå i lufta. LSK med for stor avstand mellom angrep og midtbane før de la Sundgot ned i mellomrommet siste 20. Occean fikk en sjanse, men vertene gikk nok en gang av banen uten tre poeng" [20].

Eliteserien, Serierunde 5

Søndag 27. april, 2008
Brann 2 - 1
(2 - 1)
Lillestrøm SK 20:00 - Brann stadion, Bergen

Dommer: Tom Henning Øvrebø, Nordstrand IF
Tilskuere: 17.228
TV-kanal: TV 2

Gylfi Einarsson Gult kort etter 19. minutter 19.'

Gylfi Einarsson Scorte etter 22. minutter 22.'
Njugo Demba-Nyren Scorte etter 44. minutter 44.'
Azar Karadas Gult kort etter 89. minutter 89.'

- (Sammendrag) Frode Kippe Gult kort etter 19. minutter 19.'

Arild Sundgot Scorte etter 40. minutter 40.'
John Anders Bjørkøy Gult kort etter 42. minutter 42.'
Pål Steffen Andresen Gult kort etter 47. minutter 47.'
Arild Sundgot Gult kort etter 89. minutter 89.'
Vidar Riseth Gult kort etter 94. minutter 94.'

Brann (4-4-2): Håkon Opdal - Cato Guntveit, Azar Karadas, Kristjan Örn Sigurdsson, Erlend Hanstveit - Jan Gunnar Solli (Bjørn Dahl fra 33.), Eirik Bakke, Gylfi Einarsson (Tijan Jaiteh fra 65.), Petter Vaagan Moen - Njugo Demba-Nyrén (Robbie Winters fra 67.), Thorstein Helstad.


Lillestrøm SK (4-3-3): Otto Fredrikson - Steinar Pedersen, Vidar Riseth, Frode Kippe (Magnus Myklebust fra 46.), Pål Steffen Andresen - John Anders Bjørkøy, Khaled Mouelhi, Simen Brenne (Karim Essediri fra 72.) - Olivier Occean, Arild Sundgot, Jon Midttun Lie.


 • LSKs beste (RB): Vidar Riseth og Arild Sundgot, begge 6 poeng.
 • Publikum (RB): 7
 • Kampkarakter (RB): 6
 • Kampens mest kontroversielle dommeravgjørelse - eller skal vi si mangel på dommeravgjørelse - da Magnus Myklebust og LSK på overtid av annen omgang ble regelrett snytt for et soleklart straffespark. Dommer Tom Henning Øvrebø valgte å overse hele situasjonen. "Returen kom ut fra Håkon Opdal. Ballen traff først Brann-spilleren i den ene hånda og så i den andre. I mine øyne et soleklart straffespark", freste Vidar Riseth som selv startet angrepet som førte til denne situasjonen. "Jeg fikk ballen på midten, så Magnus i fin posisjon inne foran mål og ga ham ballen. Da trodde jeg vi skulle sikre oss ett poeng". Du fikk gult kort i virvaret (RB). "Jeg må innrømme at det skjønte jeg ingenting av, like lite som at Øvrebø ga en Brann-spiller det samme i situasjonen", uttalte Riseth som fortsatte sin tirade overfor TV2. Se neste punkt [21].
 • Etter kampen kom tidenes intervju med Vidar Riseth: - YouTube.
 • Magnus Myklebust til RB om målsjansen på overtid i 2. omgang: "Det er så bittert at jeg ikke kan få sagt det. Jeg tror jeg traff ballen med yttersida. I ettertid kan en si at jeg burde skutt med engang. Men jeg trodde jeg hadde kontroll. Så tunge som de siste ukene har vært, tror jeg 2-2 ville løst opp mye. RB: Riseth mener at en Brann-spiller handset på returen. Myklebust: "Den situasjonen kunne ikke jeg se noe av. Men jeg hørte at det ble nevnt". [22].
 • 1 - 0: Njugo Demba-Nyrén med en god pasning ut til Jan Gunnar Solli på høyrekanten. Med et perfekt innlegg langs bakken fant Solli tidligere LSK-spiller Gylfi Einarsson. Islendingen fikk tid til å sikte og plasserte ballen nede i Otto Fredriksons høyre hjørne.
 • 1 - 1: Frispark som ble slått inn i Brann sitt felt. Etter en god del klabb og babb innenfor hjemmelagets 16-meter havnet ballen til slutt hos Olivier Occean. LSK-spisse la ballen ut til lagkompis Arild Sundgot som banket ballen knallhardt i mål fra knappe 10 meter.
 • 2 - 1: Frode Kippe "la ned" Thorstein Helstad og Tom Henning Øvrebø dømte frispark til Brann. Noe Tom Nordlie og LSK-benken var svært uenige i. Njugo Demba-Nyren med et lavt frispark som snek seg inn i det lengste hjørnet. Fint utført av spilleren fra Gambia, men den burde Otto Fredrikson ha tatt.
 • Vidar Riseth på RBs spørsmål om han kunne se det positive i denne kampen selv om LSK gikk av banen poengløse: "Vi er nødt til å ta med oss det vi kan. Dette LSK-laget viste en helt annen vilje til å jobbe hardt i 90 minutter. Vi ga aldri opp, kom tilbake og presset Brann".
 • Tom Nordlie til RB om kampen: "Gutta sto på, ga aldri opp, og hadde fortjent ett poeng. Vi fikk en scoring annullert, ga oss ikke, men kom igjen. Også da Brann tok ledelsen på overtid i 1. omgang, hadde vi en stor mulighet til å utligne. Jeg nevnte Arild Sundgots betydning. I tillegg maktet Khaled Mouelhi å vende spillet oftere, og bruke kantene. Dermed ble det ikke slått så mye langt som vi har gjort. En meget god lagmoral hevet oss også. Jeg tror vi er på vei og vil vise at vi har mer å gå på" [23].
 • Tom Nordlie om Arild Sundgots betydning for laget: "Arild er viktig for oss, fordi han er dyktig til å holde på ballen og finne godt plasserte medspillere. Det ga oss et offensivt løft, med backer som ble med mer framover enn før i år" [24].
 • RBs analyse: "LSK var ikke helt med på notene de første 20 minuttene, men jobbet se godt inn i kampen. Kom tilbake og utlignet Branns ledelse og var dessuten nær ved å score på overtid i 1. omgang. Det var en annen moral enn den sammenraste korthusklubben man har opptrådt som tidligere. God lagmoral også utover i 2. omgang da alle spillerne kjempet for poeng. Det hadde ikke vært ufortjent om det var blitt en pinne, spesielt etter Magnus Myklebusts gigantsjanse på overtid. Det er for tidlig å friskmelde LSK etter en meget tung periode. Men når viljen er til stede som på Brann stadion - og ingen har tenkt å gi seg før fløyta går - gir det et håp om at den verste tida er over" [25].
 • RBs journalist Espen Solbakken i sin kommentar: "...gårsdagen var et stort skritt i riktig retning. Man matchet 2007-serievinneren på deres hjemmebane i lange perioder. Det ble tap igjen, men om det nesten utelukkende var ting for glemmeboka i de fire første kampene, var det mye å bygge på i Brann-kampen. - Spillerne ble ikke engstelige og la seg ikke ned for å dø selv om det kom både en og to baklengs. - Moralen var god, og troen på poeng var til stede helt inni de desperate sluttminuttene - Det var formstigning å spore hos enkeltspillere, men først og fremst en stor bedring kollektivt. - Dødballene var giftigere og presset nesten både keeper Håkon Opdal og ballen i mål. - I den andre og negative enden av skalaen fra Brann-tapet kommer ny skade (Frode Kippe), Simen Brenne og John Anders Bjørkøys svake indreløperprestasjoner, Pål Steffen Andresens hasardiøse forsvarsspill og oppsiktsvekkende formsvikt og Otto Fredriksons keepertabbe på 2-1 målet [26].

Eliteserien, Serierunde 6

Mandag 5. mai, 2008
Lillestrøm SK 2 - 0
(2 - 0)
Viking 19:00 - Åråsen Stadion, Lillestrøm

Dommer: Espen Berntsen, Vang
Tilskuere: 8.217
TV-kanal: TV 2 Zebra

Arild Sundgot Scorte etter 6. minutter 6.'

Olivier Occean Scorte etter 13. minutter 13.'
Frode Kippe Gult kort etter 57. minutter 57.'
Steinar Pedersen Gult kort etter 66. minutter 66.'

(Sammendrag) Ragnvald Soma Gult kort etter 44. minutter 44.'

Allan Gaarde Gult kort etter 45. minutter 45.'


Lillestrøm SK (4-3-3): Otto Fredrikson - Steinar Pedersen, Vidar Riseth (Magnus Myklebust fra 46.), Frode Kippe (Eirik Bertheussen fra 75.), Pål Steffen Andresen - John Anders Bjørkøy, Khaled Mouelhi, Simen Brenne - Olivier Occean, Arild Sundgot, Jon Midttun Lie.


Viking (4-4-2): Kristian Nicht - Børre Steenslid, Ragnvald Soma, Jørgen Horn, Trond Erik Bertelsen - Martin Fillo (Joakim Austnes fra 79.), André Danielsen (Vidar Nisja fra 14.) (Peter Ijeh fra 66.), Nicolai Stokholm, Allan Gaarde - Alexander Ødegaard, Andrius Velicka.


 • Dagens Kanarifugl (RB): Khaled Mouelhi (7). "En gigant på midtbanen fra start. Tok tak i kampen og styrte alt fra sin midtbanerolle. Løp mange meter og vant dueller hele tiden - over alt på banen. Fortsatte omtrent i samme stil etter pause. Det manglet egentlig bare at kanonskuddet hans hadde gått under tverrliggeren istedenfor i metallet. Banens ener" [27].
 • Publikum (RB): 8.
 • Kampkarakter (RB): 7.
 • Uwe Rösler var Vikings hovedtrener.
Tidenes kleineste "bamseklem" i LSKs historie?. Faksimile av Dagbladet 06.05.08
 • 1 - 0: Langt innlegg fra Simen Brenne mot bakerste stolpe hvor Arild Sundgot knuste Ragnvald Soma i luftrommet og headet ballen i mål. Vikings keeper Kristian Nicht valgte å bli stående på streken og kunne derfor ikke avverge situasjonen.
 • Arild Sundgot til RB om målet: "Jeg så det kom en høy ball og var bestemt på å komme først på den. Det klarte jeg, og da var det bare å skalle den inn. I denne kampen var det svært viktig at vi fikk det første målet" [28].
 • 2 - 0: Nytt presist innlegg fra Simen Brenne. Denne gangen herjet Olivier Occean i luftrommet og headet ballen i mål.
 • Jon Midttun Lie som venstreving var et godt valg: "Som ving kan jeg bidra med å være en trussel i bakrom, og sørge for at Olivier Occean og Arild Sundgot får de innleggene de behøver". Mot Viking opplevde han LSK som et samlet lag som ville vinne." Det gjaldt både offensivt og defensivt, spesielt før pause. Vi holdt riktige avstander, satte inn presset da vi skulle, vant andreballer og var flinkere til å vende spillet enn før i år". Og grunnen til at dere ikke vist fram dette tidligere i år. "Vi fikk en dårlig start på sesongen, og begynte nok å tenke for mye på konsekvenser og mistet selvtilliten" [29].
 • RB-analysen: "LSK med sju strake hjemme mot Viking før denne. Slo an tonen tidlig i går også. Gikk rett i strupen på et Viking-lag som ikke virket forberedt på det som kom. LSK produserte nesten like mye det første kvarteret som de hadde gjort på de fem første kampene til sammen. Uttellingen var det helle ikke noe å si på. Sundgot og Occean headet inn hver sitt. Etter total LSK-dominans de første 25 min., kjempet Viking seg inn i kampen. Men LSK kom tilbake og ledet fortjent med to til pause. Etter pause handlet det mest å kontrollere hjem årets første seier - og et oppofrende og hardt kjempende LSK slapp ikke Röslers Viking til mye" [30].
 • RBs Per Kristian Torvik i sin kommentar: "Å friskmelde LSK for godt er det likevel ingen grunn til å gjøre. Gårsdagens trepoenger mot Viking må føles opp - og prestasjonene må bli enda bedre. Men det var så mye på plussiden at en kan håpe at LSK som lag er på vei til å bli en utfordrer på den øvre halvdel av tabellen igjen, uten å strekke det lenger etter en seier. - Scoringene var begge klassiske LSK-mål med stor aggressivitet og mange spillere inne i Vikings forsvar da innleggene kom. Både Arild Sundgot og Olivier Occean var utilnærmelige i luftrommet, da de sjokkerte gjestene før kvarteret var spilt. - Simen Brenne var i nærheten av det som forventes av ham, der han viste fram sine kreative egenskaper, blandet med sin vilje til å gjøre en jobb begge veier. To målgivende pasninger styrker også selvtilliten. Med Jon Midttun Lie som ving, før han måtte tilbake som back etter Frode Kippes skade, hadde LSK endelig en venstreving som torde utfordre, drible seg fri og fore spissene med innlegg. - Sist, men ikke minst, holdt lagt nullen i år. Et kompakt forsvarsspill, en midtbane som hindret Viking i å få store rom - og en fandenivoldsk innsats for å nekte gjestene sjanser, gjorde den siste halve timen ikke kritisk, slik tilfellet har vært før i år [31].

Eliteserien, Serierunde 7

Fredag 16. mai, 2008
Rosenborg 4 - 0
(1 - 0)
Lillestrøm SK 18:00 - Lerkendal stadion, Trondheim

Dommer: Terje Hauge, Olsvik IL
Tilskuere: 21.921
TV-kanal: TV 2 Sport

Marek Sapara Scorte etter 23. minutter 23.'

Per Ciljan Skjelbred Scorte etter 52. minutter 52.'
Steffen Iversen Scorte etter 55. minutter 55.'
Yssouf Kone Scorte etter 66. minutter 66.'

(Sammendrag)


Rosenborg (4-4-2): Rune Almenning Jarstein - Fredrik Stoor, Kris Stadsgaard, Alejandro Lago, Roy Miller - Alexander Tettey, Vadim Demidov, Marek Sapara (John Pelu fra 71.), Per Ciljan Skjelbred (Roar Strand fra 66.) - Steffen Iversen, Yssouf Koné (Jo Sondre Aas fra 78).


Lillestrøm SK (4-3-3): Otto Fredrikson - Steinar Pedersen, Pål Steffen Andresen, Vidar Riseth, Jon Midttun Lie - John Anders Bjørkøy (Espen Søgård fra 59.), Khaled Mouelhi, Simen Brenne (Karim Essediri fra 69.) - Magnus Myklebust (Martin Husár fra 59.), Arild Sundgot, Olivier Occean.


 • LSK minst dårlige (RB): Otto Fredrikson, Vidar Riseth, Jon Midttun Lie og Khaled Mouelhi, alle 4 poeng hver.
 • Publikum (RB): 7.
 • Kampkarakter (RB): 6
 • 1 - 0: Lavt innlegg fra Fredrik Stoor som Marek Sapara ved første stolpe nærmest løp i mål. Fra kort holdt, 5-6 meter, fikk slovakeren fram venstrefoten og styrte ballen over streken.
 • 2 - 0: Nytt innlegg, denne gangen fra Marek Sapara som gikk via Yossouf Kone og fram til Per Ciljan Skjelbred. Midtbanespilleren klinte til og ballen gikk i mål via tverrliggeren.
 • 3 - 0: Knappe tre minutter senere punkterte Rosenborg kampen etter en hurtig kontring startet av Alejandro Lago. Per Ciljan Skjelbred ble mellomstasjonen som fant Steffen Iversen. Vidar Riseth sov neppe godt den kvelden etter å ha blitt dratt ut av Steffen Iversen. RBK-spissen traff godt og markkryperen føk inn via stolpen.
 • 4 - 0: Frispark som Marek Sapara la høyt inn i feltet. I luftrommet ruvet Yssouf Kone og ivorianeren headet ballen i mål fra kloss hold.
 • Vidar Riseth til RB: "Vi hang ikke sammen som kollektiv i det hele tatt. Det må alle ta skylda for. Dette var litt flaut. Vi kom enkelt inn mot deres 16-meter. Men der fikk vi ikke til noe. Isteden brøt de og vi måtte springe tilbake". Om pipekonserten som møtte ham på Lerkendal: "Det var som forventet. Underveis hørte jeg det ikke, og jeg tenkte hvert fall ikke på det" [32]
 • Arild Sundgot til RB: "De ga oss mye rom, men vi klønet vekk ballen hver gang 20-30 meter fra mål. Derfor skapte vi ingenting. Utrolig frustrerende" [33].
 • Fire ganger måtte Otto Fredrikson plukke ballen ut av eget nett, men enda verre. Finnen hadde ingen redninger i løpet av hele kampen. "Utrolig frustrerende kamp for en keeper. Det er spesielt ikke å ha en eneste redning. Jeg følte ikke at jeg burde ha reddet noen av målene heller", uttalte en oppgitt Fredrikson til RB [34].
 • Tom Nordlies tre nøkkelpunkter før kampen: Ha press på ballfører. Utnytte ubalanse i RBK til egne overganger. True rommet bak trøndernes forsvar. Konklusjon etter kampen: LSK fikk ikke til noen av delene.
 • Tom Nordlie til RB: "Vi både vinner og taper sammen, men etter denne kampen må dere nesten spørre spillerne hvorfor det ble som det ble. Jeg har ikke noe svar, bortsett fra at vi ikke klarte å gjennomføre den strategien vi hadde på forhånd (se nøkkelpunktene ovenfor). Hvorfor vet jeg ikke". "Planen var å gå ut i høyt press for å gjøre det vanskelig for Rosenborg. Men allerede etter to minutter lå vi av en eller annen grunn lavt. I tillegg skulle vi nekte dem innlegg og markere i boksen" [35].
 • Tom Nordlie mente at hovedårsaken til tapet lå i det offensive spillet: "I begynnelsen skulle vi slå langt mellom stopper og back hos Rosenborg, for så å variere mer etter hvert. Men det gikk 42 minutter før vi slo den første langpasningen. Et annet viktig punkt var å avslutte alle egne angrep for å unngå budd og overganger. Vi avsluttet knapt ett eneste angrep". "Vi skulle spille hurtig til backene som skulle involvere indreløperne. Dette fungerte etter planen - helt til vi kom midt på deres halvdel. Derfra og inn var det mangel på kloke offensive valg, og det ga Rosenborg overganger" [36].
 • Identitetskrise. "I denne kampen sviktet vi på det som er identiteten til LSK. Det var altfor lite kroppsspråk i duellspillet vårt, og det gnistret ikke slik det skal gjøre av LSK. Kampen inneholdt null kort, og enda verre, ingen taklinger. Dette føltes både flaut og pinlig for oss alle. Heldigvis har jeg spillere som er kritiske til seg selv. De skjønner at dette ikke holder". "Denne kampen har ingenting med resten av vårsesongen å gjøre. Jeg velger å se på dette som en enkeltkamp hvor ingenting fungerte. Alle lag har slike kamper i løpet av en sesong. Forhåpentligvis var dette vår kamp" , Tom Nordlie til RB [37].
 • RBs kampanalyse: "LSK kom til Trondheim med ambisjoner om å gi Rosenborg mer trøbbel på tabellen. Men det var hjemmelaget som slo an tonen og hadde noen forsøk tidlig i kampen. Trønderne fortsatte å styre kampen en stund, men etter at det første kvarteret var unnagjort satte LSK stadig mer preg på kampene. Gjestene fikk masse plass å spille på og hadde stor andel av banespillet. Istedenfor å utnytte det til å skape sjanser, skaffet LSK seg selv problemer ved å rote vekk ballen på den siste tredjedelen. Det ga overganger for vertene. Er det noe Rosenborg fortsatt kan, så er det overgangsspill. Og midtveis i 1. omg. ble LSK straffet på en kontring. LSK-spillerne lærte tydeligvis ikke av sine feil. På ti minutter i starten av 2. omg. scoret RBK på to kontringer til, og kampen var i realiteten over. Et effektiv Rosenborg scoret på alle sine sjanser, men LSK ikke evnet å skape mer enn én sjanse" [38].

Eliteserien, Serierunde 8

Søndag 25. mai, 2008
Lillestrøm SK 0 - 0
(0 - 0)
Ham-Kam 18:00 - Åråsen Stadion, Lillestrøm

Dommer: Roy Helge Olsen, Fløy
Tilskuere: 8.758
TV-kanal: TV 2 Sport

(Sammendrag) Arnar Førsund Gult kort etter 42. minutter 42.'

Juha Pasoja Gult kort etter 69. minutter 69.'


Lillestrøm SK (4-3-3): Otto Fredrikson - Steinar Pedersen, Vidar Riseth, Frode Kippe, Pål Steffen Andresen - Espen Søgård (John Anders Bjørkøy fra 73.), Khaled Mouelhi, Simen Brenne - Olivier Occean, Arild Sundgot (Magnus Myklebust fra 62.), Jon Midttun Lie (Tore Andreas Gundersen fra 88.).


Ham-Kam (4-4-2): Ivar Rønningen (Jon Masalin fra 46.) - Joachim Sørum, Juha Pasoja, Arnar Førsund, Vegar Bjerke - Adem Güven (Jan Michaelsen fra 86.), Markus Ringberg, Marius Gullerud, John Anders Rise - Olivier Karekezi, Oluwasegun Abiodun.


 • Dagens Kanarifugl (RB): Otto Fredrikson (6). "Trygg og god i det lille han fikk å gjøre før pause. Ryddet opp i alt som kom luftveien. Meget god og våken, da han stoppet Abiodun som var alene gjennom. Også en av de best offensivt i går fordi han med hurtig igangsetting sto bak flere av de få gode LSK-angrepene i kampen" [39].
 • Publikum (RB): 6.
 • Kampkarakter (RB): 4.
 • RBs overskrifter (forteller det meste): "Kan ikke leve med dette". "0-0 og mest tull. Ny uke med trenerspekulasjoner - formann Mathisen har ingen svar" [40].
 • LSK-formann Per Mathisen til RB: "Det er ikke slik vi ønsker det. Vi forventer mer av laget vårt enn dette. Det som er prestert så langt er altfor dårlig for LSK. Det er for enkelt å plassere skylda på en mann. Den feilen skal vi ikke gjøre. Vi skal sammen komme ut av det, og jeg kan love at vi vil gjøre det som må til for at dette skal snu". "Vi diskuterer alt som kan få oss ut av situasjonen. Men det settes ikke mer fokus på treneren enn andre deler av klubben" [41].
 • Tom Nordlie til RB: "Vi holdt nullen for andre gang på tre kamper og får ta med oss det som noe positivt". Hvorfor mangler dere totalt bredde i angrepsspillet (RB)? "Vet ikke. Det er vanskelig å si. Vi ønsket langt større bredde på den sist tredjedelen og mange flere innlegg. Men det ble ikke slik". Hva er feil? "Jeg har ikke noe fasitsvar. Men det kan virke på meg som spillerne blir for fokusert på konsekvenser istedenfor oppgavene. Derfor blir det noe forknytt over det. Men vi får jobbe videre. Jeg skal gjøre mitt for at vi skal snu dette" [42].
 • Frode Kippe til RB: "Vi mangler fullstendig selvtillit, og det går ikke på skinner om dagen. Vi får ikke til det vi ønsker. Dette er like mye spillernes ansvar. Vi kan ikke gjøre annet enn å jobbe hardt på trening" [43].
 • Olivier Occean til RB: "Det er mye av det samme som tidligere i år. Vi sliter med å få det til, og vi skaper nesten ingen sjanser. Jeg hadde vel én selv, og det er altfor lite" [44].
LSK med kun 6 poeng på 8 kamper og nest sist på tabellen.
 • Kampen hadde få sportslige høydepunkter, derimot en svært negativ hendelse. Arnar Førsund nedskalling av Espen Søgård. Like før pause tok Førsund rennafart og feide Søgård ned i en hodeduell. "Jeg så ikke hvor han kom fra. Plutselig skallet han meg og jeg gikk ned for telling", fortalte Søgård til RB. På vei til garderoben i pausen ble Førsund konfrontert av en illsint Frode Grodås. "Det Førsund gjorde i duellen med Espen Søgård har ikke noe på en fotballbane å gjøre. Slik vil jeg ikke se, og det var bare det jeg ville si fra om. Hadde Frode Kippe gjort noe slikt, ville han fått ti kampers karantene", mente Grodås. Egentlig helt utrolig at Arnar Førsund ikke ble utvist før pausehvilen. Før nedskallingen av Sørgård hadde han også lappet til Olivier Occean [45].
 • RBs kampanalyse: "Forventet en tett og tøff kamp mellom to bunnlag som begge er kjent for å spille fysisk tøft. Slik ble det også. Foruten Jon Midttun Lies stikkball til Simen Brenne var det bare lange pasninger, dueller og dødballer før pause. LSK totalt uten bredd i spillet - særlig før pause da laget knapt nok kom til innlegg. De fleste regnet med at andreomgangen ikke kunne bli dårligere. Det ble den kanskje ikke, men bedre var den heller ikke. LSK skapte kun én sjanse på 90 minutter, og det er meget svakt mot et Ham-Kam-lag som var alt annet enn godt. De hadde uansett kampens største sjansen da Abiodun løp fra Søgård på en kontring og kom alene med Otto Fredrikson. Finnen sto imot og reddet poenget for LSK. Begge lagene framsto som det tabellen viser at de er - bunnlag" [46].

Eliteserien, Serierunde 9

Mandag 2. juni, 2008
Bodø/Glimt 1 - 0
(0 - 0)
Lillestrøm SK 19:00 - Aspmyra stadion, Bodø

Dommer: Svein Erik Edvartsen, Hamar IL
Tilskuere: 4.863
TV-kanal: TV 2 Zebra

Trond Olsen Scorte etter 65. minutter 65.' (Sammendrag) Simen Brenne Gult kort etter 28. minutter 28.'

Pål Steffen Andresen Gult kort etter 51. minutter 51.'
Tore Andreas Gundersen Gult kort etter 71. minutter 71.'
Arild Sundgot Gult kort etter 75. minutter 75.'
Espen Søgård Gult kort etter 90. minutter 90.'

Bodø/Glimt (4-3-3): Pavel Londak - Mounir Hamoud, Alo Bärengrub, Per Verner Rønning, Willis Forko - Runar Berg, Christian Berg, Thomas Rønning - Jan-Derek Sørensen, Randall Brenes (Birkir Bjarnason fra 86.), Trond Olsen.


Lillestrøm SK (4-4-2): Otto Fredrikson - Pål Steffen Andresen (Eirik Bertheussen fra 79.), Vidar Riseth, Frode Kippe, Steinar Pedersen - Simen Brenne, Khaled Mouelhi, Espen Søgård, Jon Midttun Lie (Karim Essediri fra 62.) - Tore Andreas Gundersen (Arild Sundgot fra 71.), Olivier Occean.


 • LSKs beste (RB): Otto Fredrikson, Frode Kippe og Khaled Mouelhi, alle 5.
 • Publikum (RB): 4
 • Kampkarakter (RB): 3
 • 1 - 0: Skudd fra Runar Berg som gikk i LSK-blokka. Returen havnet hos Trond Olsen som på halv-volley klinte ballen i mål.
 • Frode Grodås til RB om nedrykk: "Ja, visst kan vi rykke ned. Det er bare å se på tabellen. Den juger ikke. Ja, dette er utrolig tungt. LSK som klubb skal bare ikke ligge der den gjør nå, men jeg har fremdeles tro på at vi skal greie dette. Mange spillere har sett bra ut inn til denne kampen, men det ville seg ikke. Kjempeskuffende" [47].
 • Erland Johnsen til RB om selve kampen: "Jeg synes vi var inne på mye før pause, men det tar tid å øve inn angrepsspill og vi har bare hatt laget i noen få dager. Det ble for få innlegg og trøkk i boksen. Etter det irriterende baklengsmålet på dødball, ble vi preget og stresset og da var det mye av det samme vi har sett før i år" [48].
 • Tore Andreas Gundersen til RB: "Jeg synes vi var mye bedre enn mot Ham-Kam sist. Hadde jeg bare scoret alene med keeper i 2. omgang, tror jeg vi hadde vunnet. Selv om vi tapte, mener jeg det er ting å bygge videre på. Men det er klart, situasjonen er langt fra ideell nå" [49].
 • Simen Brenne som igjen måtte spille på kanten: "Vi trodde på en ny start, men det ble ikke slik. Nå er nedrykkstrusselen stor" [50].
 • Til tross for den dystre tabellsituasjonen mente Erland Johnsen at det var uaktuelt å avlyse spillernes ferie: "Jeg tror ikke vi trenger mye ferie, men vi trenger sårt en mental opptur - og jeg tror ikke det hadde vært så lurt å fortelle spillerne at vi nå inndrar ferien deres. Men det er helt klart at vi først og fremst trenger å trene". En uttalelse Frode Grodås var enig i: "Jeg mener at den pausen kan komme gunstig for oss nå, å komme bort fra hverandre litt. Det hadde vært utrolig godt om vi kunne vinne to kamper nå og deretter gå inn sommeroppholdet med en litt bedre følelse enn den vi sitter igjen med etter denne kampen". Simen Brenne støttet sine to hovedtrenere: "Vi trenger en ferie og en pause. Jeg føler vi er helt nede psykisk og at kampoppholdet kommer beleilig [51].
 • RBs Per Kristian Torviks hovedpunkter fra kampen: "Gårsdagens LSK var ikke i nærheten av det laget er kjent for i norsk fotball gjennom 34 sesonger. - Puslete i angrep, der spissens Gundersen og Occean ble for alene på topp. - LSK er fryktet for sin store aggressivitet i spillet. Laget er for tida umulig å kjenne igjen. - Gjennom hele 2. omgang vant Glimt nesten alle andreballer og presset LSK tilbake. En scoring til Glimt måtte komme. Når det så ble den gamle LSK-eren Trond Olsen som fyrte av seiersmålet, var det ingenting å si på det. Etter småpene tendenser" [52].
 • RBs analyse: "En skjebnekamp for LSK i bunnen, all den tid både Aalesund og Molde foran på tabellen vant denne runden. Og hvilken effekt ville trenerbyttet få? LSK hadde littvansker med å tilpasse seg det sleipe og raske kunstgressunderlaget, men man fikk oppløftende nok kampens første sjanse ved Jon Midttun Lie. Resten av omgangen ble litt av en søvnpille, nesten fri for målsjanser. Riseth ga Glimt et par halvsjanser, mens LSK aldri kom nærmere før pause enn Lies sjanse i det 7. minutt. Man satt med en følelse av at hjemmelaget var litt skarpere i angrepsfasen. Trond Olsen fikk aldri ordentlig muligheten i LSK. Typisk da at det var han som sendte eksklubben nærmere avgrunnen. Og nå er faktisk Lillestrøm virkelig nær Adecco-stupet". [53].

Eliteserien, Serierunde 10

Søndag 8. juni, 2008
Lillestrøm SK 3 - 0
(0 - 0)
Aalesund 16:00 - Åråsen stadion, Lillestrøm

Dommer: Tom Harald Hagen, Grue IL
Tilskuere: 7.590
TV-kanal: TV 2 Sport

Karim Essediri Gult kort etter 30. minutter 30.'

Espen Søgård Gult kort etter 59. minutter 59.'
Olivier Occean Scorte etter 75. minutter 75.'
Olivier Occean Scorte etter 80. minutter 80.'
Arild Sundgot Scorte etter 83. minutter 83.'

(Sammendrag) Trond Fredriksen Gult kort etter 26. minutter 26.'


Lillestrøm SK (4-4-2): Otto Fredrikson - Steinar Pedersen, Vidar Riseth, Frode Kippe,Jon Midttun Lie - Karim Essediri, Khaled Mouelhi, Espen Søgård (Marius Johnsen fra 88.), John Anders Bjørkøy (Tore Andreas Gundersen fra 75.) - Arild Sundgot, Olivier Occean.


Aalesund (4-4-2): Andreas Lie - Alexander Mathisen (Jonathan Tollås fra 67.), Enar Jääger, Amund Skiri, Erlend Holm - Peter Orry Larsen, Johan Arneng, Trond Fredriksen (Karl Oskar Fjørtoft fra 61.), Jonathan Parr - Diego Silva (Lasse Olsen fra 69.), Tor Hogne Aarøy.


 • Dagens Kanarifugl (RB): Vidar Riseth (7). "Har hatt en dalende form kurve denne sesongen, men var usedvanlig offensiv med å bryte oppspillene foran AaFK-spissene. Vant ballen og satte i gang Essediri flere ganger. Svært god kamp av trønderen, spesielt 1. omgang" [54].
 • Publikum (RB): 8.
 • Kampkarakter (RB): 6
 • RB: "Etter 7 magre kom 7 feite! "LSK hadde spilt sju tippeligatimer uten å score før det plutselig raste inn tre mål på sju minutter'- og det attpåtil mot laget man beseiret 7-0 i fjor" [55].
 • RBs analyse: "Til tross for få målsjanser og 0-0 var 1. omgang faktisk ikke så gal fra LSKs side, i hvert fall ikke sammenlignet med det begredelige man har servert hjemmepublikummet tidligere i sesongen. Med Essediri til høyre, så man konturene av et angrepsspill hvor poenget var å komme til innlegg. Det luktet imidlertid ikke mål av LSK, og avslutningsforsøkene var på 2. divisjonsnivå før pause. Starten på 2. omgangene har vært LSKs svakeste periode i år, og heller ikke i går kom man raskt nok u! av startblokkene etter hvilen. Likevel satt man med en følelse av at hjemmelaget kunne vinne dette. Og da Åråsen-klubben mer enn noensinne trengte en målhelt, dukket Occean opp med årets mest vidunderlige dobbel. Aldri har poeng vært mer tiltrengt enn i går, og ketchupeffekten mot slutten lover godt for høsten" [56].
 • 1 - 0: Svært heldig scoring, såpass må vi innrømme. Corner fra Jon Midttun Lie (?) som Tore Andreas Gundersen stusset videre. Ballen traff Olivier Occean i ryggen før den havnet over målstrekene, men mål er mål.
 • 2 - 0: En deilig chip fra Espen Søgård som sendte Olivier Occean på blank kasse. Alene med keeper gjorde canadieren ingen feil, men puttet ballen forbi Andreas Lie og i mål.
 • 3 - 0: Frispark som Jon Midttun Lie svingte inn i feltet. I luftrommet raget Arild Sundgot som headet ballen i mål, men svakt keeperspill av Andreas Lie. Headingen fra Sundgot var ikke utagbar.
 • Arild Sundgot om sitt mål: " Jeg så Tore Andreas Gundersen gjorde alt for å stjele scoringen ved å prøve å få en fot på ballen før den gikk over streken. Heldigvis greide han det ikke. Akkurat når det har gått tungt er det viktig for meg personlig å score", fleipet Arild Sundgot med klar adresse til sin spisskonkurrent [57].
 • Matchvinner Olivier Occean var lenge usikker før dagens kamp etter å fått en skikkelig lårhøne borte mot Eidsvold Turn: "Jeg var ikke bra, men bestemte meg for å løpe smertene av meg for å hjelpe laget. Jeg har ikke mistet troen på at det ville snu for oss, men det er ingen tvil om at selvtilliten har vært lavere enn den bør være. Vi har spillerne til 4-4-2 - med Arild som møtende spiss og jeg i bakrom. Dessuten er Karim flink til å fore oss med innlegg. Nå skal vi videre oppover. 3-0, og det at vi tok oss forbi Aalesund på tabellen var bare første steget", uttalte Olivier Occean til RB etter kampen [58].
 • Erland Johnsen avslørte overfor RB at han alene ønsker å ha hovedansvaret for laget: "Det er dette jeg ønsker. Jeg stiller meg helt klart positiv til å fortsette". Et ønske Johnsen ville fremme i møte med sportslig utvalg samme dag. Frode Grodås på sin side ønsket ikke å fronte LSK som hovedtrener og ville tre til side: "Vi har vært likestilt til nå, men fra nå er det naturlig at Erland får siste ord, så blir jeg hans høyre hand og keepertrener. Vi setter oss ned allerede mandag for å spikre opplegget, men det er klart denne seieren hjelper på lysten til å bidra videre. Et nytt 0-1-tap og enda en svak kamp hadde vært tungt" [59].
 • RB skrev også at det har blitt gjort endringer i sportslig utvalg. Grunnet sykdom har Per Berg trappet ned sin virksomhet i LSK. Inn har kommet den tidligere lederen og oppmannen Svein Rustad [60].
 • RBs Per Kristian Torvik i sin kommentar: "Trener Erland Johnsen fikk med seg en rekke lyspunkter det ikke har vært mulig å finne med lupe en gang de to siste månedene: ■ To mål av Olivier Occean og en av Arild Sundgot gir de to spissene det løftet de har ventet på. Det gir håp om at måltørken er over. ■ Tre scoringer er viktig. Nesten like avgjørende er det at laget holdt nullen i en defensiv solid kamp. ■ Innleggene var bedre enn før. Det skyldtes ikke minst Karim Essediri med pasninger fra høyre. Samtidig kom både Steinar Pedersen og Jon Midttun Lie godt med framover fra sine backposisjoner. ■ Espen Søgårds vilje og innsats øker stemningen på tribunene. Han blir bedre om tre uker. Da får han med seg Bjørn* Helge Riise og Marius Johnsen, som er klare til kamp mot Strømsgodset 28. juni. ■ John Anders Bjørkøy spilte sin beste kamp for året. Vidar Riseth var prima midtstopper. Og jeg tror fortsatt Simen Brenne kan bli den gode spilleren han har vist når han er på topp" [61].

Eliteserien, Serierunde 11

Lørdag 28. juni, 2008
Strømsgodset 2 - 1
(1 - 1)
Lillestrøm SK 18:00 - Marienlyst stadion, Drammen

Dommer: Terje Hauge, Olsvik IL
Tilskuere: 5.428
TV-kanal: TV 2 Sport

Stian Ohr Gult kort etter 22. minutter 22.'

Fredrik Winsnes Scorte etter 35. minutter 35.'
Joel Riddez Gult kort etter 52. minutter 52.'
Steffen Nystrøm Scorte etter 62. minutter 62.'

(Sammendrag) Arild Sundgot Scorte etter 17. minutter 17.'

Vidar Riseth Gult kort etter 35. minutter 35.'
Jon Midttun Lie Gult kort etter 90. minutter 90.'


Strømsgodset (4-3-3): Espen Johnsen - Joel Riddez, Inge André Olsen, Glenn Andersen, Kristian Sørli - Fredrik Nordkvelle (Ousman Nyan fra 69.), Fredrik Winsnes, Komlan Amewou - Mattias Andersson (Mohammed Keita fra 90.), Stian Ohr (Steffen Nystrøm fra 61.), Thomas Sørum.


Lillestrøm SK (4-4-2): Lars Ivar Moldskred - Steinar Pedersen, Frode Kippe, Vidar Riseth, Jon Midttun Lie - Karim Essediri (Magnus Myklebust fra 75.), Khaled Mouelhi, Espen Søgård, John Anders Bjørkøy (Simen Brenne fra 18.) - Arild Sundgot (Tore Andreas Gundersen fra 78.), Olivier Occean.


 • Otto Fredrikson ble kneskadet i løpet av oppvarmingen. Dermed fikk Lars Ivar Moldskred sin debut for LSK. RB: "Lars Ivar Moldskred fikk beskjed om å debutere for LSK ti minutter før kampstart da Otto Fredrikson vred kneet under oppvarmingen. Det ble en svett aften for andrekeeperen. Han tok det umulige og hadde flere spektakulære redninger, men kunne også ha avverget begge baklengsmålene". Moldskred: "Det var dine ord, det er sikkert mulig å ta dem. Det er ikke optimalt å få beskjed så kort tid før start, men det gikk greit. Bare så synd vi sluttet å spille fotball etter en meget god 1. omgang. Da hadde vi full kontroll".
 • Banens beste (RB): Fredrik Winsnes Strømsgodset.
 • LSKs beste spiller (RB): Frode Kippe (6). "Slapp å møte David Nielsens albuer, men måtte ta og gi juling likevel. Mange Godset-spillere lå igjen med smerter etter nærkontakt med kapteinen, men det var etter helt fair dueller. Lillestrøms beste spiller med kontant forsvarsspill" [62].
 • Publikum (RB): 6
 • Kampkarakter (RB): 6
 • 0 - 1: Skudd fra Olivier Occean som ble blokkert. På returen dukket kongen av andreballer opp, Arild Sundgot, og puttet returen i mål.
 • 1 - 1: Frisparksmål av Fredrik Winsnes. Pen scoring, men i keeperhjørnet. Den burde kanskje Moldskred ha tatt.
 • 2 - 1: 18 sekunder og to touch brukte innbytter Steffen Nystrøm til å dagens store helt for hjemmelaget. Publikum pep og buet, da Stian Ohr ble tatt av banen til fordel for Nystrøm. Pinlig oppførsel. Sekunder senere var stemningen snudd. Thomas Sørum stusset et innlegg videre, og da LSK-forsvaret ikke klarte å klarere scoret Nystrøm alene med Moldskred.
 • Hovedtrener Erland Johnsen mente at LSK ikke trengte å gå ned i den dypeste kjelleren nok en gang: "Jeg tror faktisk ikke det, selv om vi har tapt mye borte i år. Jeg får ta ansvar for tåpene i Bodø og her. Strømsgodset i Drammen er en tøff kamp, det var vi forberedt på. 1. omgang var bra og vi var nær 2-0, men da vi havnet under i 2. omgang så vi veldig sårbare ut. Vi hadde en lang prat i garderoben og jeg lot gutta få snakke ut. Basert på den praten - og engasjementet de viste - ser det lyst ut. Det er positivt at mange tar tak i problemet [[63]
 • Espen Søgård til RB: "Nei, det er nok ikke så mange som er redd oss lenger. Statistikken vår på bortebane er lite hyggelig lesning". Søgård var enig i at laget nå må ta tak i hvordan man framstår i kamper hvor man havner under. "Vi må fikse det snarest, for vi kommer sikkert til å ligge under igjen", svarte LSKs midtbanespiller [64].
 • Frode Kippe til RB om kampen: "Ingenting fungerte etter at vi kom under. Det er en ting vi må ta på alvor, for det er ikke første gang i år det skjer. Det er ingen av spillerne ute på banen som gir opp, men vi blir veldig forutsigbare og har ingen bredde i spillet. Mot Strømsgodset medførte det at de stjal ballen i midten gang på gang" - eller uoffisiell buskerudrekord i balltap som RB skrev etter kampen.[65].
 • RBs kampanalyse: "LSK gikk til kampen med de samme 11 som slo Aalesund sist, og Bjørn Helge Riise og Marius Johnsen ble ikke ikke vurdert friske nok til å ta en plass i stallen en gang. Godset på sin side manglet blant annet David Nielsen (tregule) og Alexander Aas. Etter at Fredrik Winsnes dominerte åpningen for hjemmelaget, tok LSK over og tok ledelsen. De kunne også ha økt til 2-0 rett etterpå, men ble på en måte straffet for ineffektiviteten da Godset i stedet utlignet på et langskudd. Det var vidåpent i begge ender også i 2. omgang. Det er lenge siden LSK har skapt så mye på bortebane, men etter at hjemmelaget tok ledelsen stivnet spillerne litt i sine forsøk. Godset var nærmere 3-1 enn LSK 2-2 på en av mange farlige overganger mot slutten [66].

Eliteserien, Serierunde 12

Søndag 6. juli, 2008
Lillestrøm SK 1 - 2
(1 - 2)
Lyn 18:00 - Åråsen stadion, Lillestrøm

Dommer: Svein Erik Edvartsen, Hamar IL
Tilskuere: 7.334
TV-kanal: TV 2 Sport

Olivier Occean Scorte etter 4. minutter 4.'
(Sammendrag) Espen Hoff Scorte etter 5. minutter 5.'

Espen Hoff Scorte etter 8. minutter 8.'

Lillestrøm SK (4-4-2): Lars Ivar Moldskred - Steinar Pedersen, Eirik Bertheussen, Frode Kippe, Jon Midttun Lie - Karim Essediri (John Anders Bjørkøy fra 77.), Khaled Mouelhi, Espen Søgård (Simen Brenne fra 66.), Bjørn Helge Riise - Arild Sundgot, Olivier Occean (Dan Alberto Fellus fra 77.).


Lyn (4-4-2): Eddie Gustafsson - Lars Kristian Eriksen, Tommy Berntsen, Indridi Sigurdsson, Shane Stefanutto -Magne Simonsen, Tomasz Sokolowski, Paul Obiefule, Theodor Elmar Bjarnason - Kim Holmen (Odion Jude Ighalo fra 70.), Espen Hoff (Magnus Powell fra 88.).


 • Dagens Kanarifugl (RB): Steinar Pedersen (6). "Åpnet kampen med målgivende tii Occean - med venstrebeinet. Klarte seg greit defensivt på den vanskelige underlaget. Overspilt av Hoff én gang før pause. Villig til å bli med offensivt og nær ved å bryte gjennom Lyn-forsvaret et par ganger. Solid kamp av forsvarsveteranen. LSKs beste" [67].
 • Publikum (RB): 6.
 • Kampkarakter (RB): 6.
 • For første gang i en seriekamp var Eirik Bertheussen i LSKs startellever.
 • Vidar Riseth sonet karantene og Pål Steffen Andresen var skadet.
 • Dan Alberto Fellus debuterte for LSK: "Håper jeg viste nok til at jeg får flere sjanser. Dette fristet til gjentakelse", fortalte han til RB, som ga debutanten et godt skussmål. "Dan Alberto Fellus ble kastet innpå da LSK trengte en utlikning. Og bare sekunder etter at han kom inn holdt han på å servere Arild Sundgot foran et åpent Lyn-mål. Det skjedde etter en god prestasjon fra 21--åringen. Bortsett fra at LSK tapte koste han seg i sin Tippeliga-debut" [68].
 • Bjørn Helge Riise tilbake. Spilte sin første kamp siden: "I starten mistet vi ballen for mye, og vi ble løpende altfor mye etter dem. Da vi fikk justert det, ble det bedre. I andre omgang fikk vi spilt mye mer ut på kantene, og da skapte vi også mer. Det var deilig å være tilbake. Eneste jeg skulle ønsket annerledes var resultatet", uttalte han til RB [[69].
 • 1 - 0: Innlegg fra Steinar Pedersen som Olivier Occean flikket ballen i mål med beinet.
 • 1 - 1: Gedigen keepertabbe av Lars Ivar Moldskred som på et utspill skled og leverte ballen rett i beina på Espen Hoff. Moldskred på sin side mente etter kampen at det handlet mer om uflaks enn en tabbe: "Jeg mener det bare er helt utrolig uflaks. Både at jeg sklir og at ballen når det først skjer havner i beina til en Lyn-spiller. Den kunne like gjerne havnet hos en av våre spillere" [70]. Hovedtrener Erland Johnsen prøvde å gi et diplomatisk svar: "Han var litt uklok taktisk da han stresset med å få ut ballen rett etter at vi hadde tatt ledelsen. Men skli det kan alle gjøre" [71].
 • 1 - 2: Frispark fra Espen Hoff som Lyn-spilleren skrudde over muren og opp i krysset. Moldskred kunne lite gjøre med scoringen. Godt utført av Hoff.
 • Dommer Svein Erik Edvartsen var ingen populær mann på Åråsen etter kampen. I sluttminuttene valgte Edvartsen å annullere to LSK-scoringer, men TV-bildene ga dommeren rett, dessverre. Noe Frode Kippe også var klar over: "Det er alltid litt holding og dytting i feltet. Derfor blir det litt tilfeldig at vi får disse situasjonene mot oss. Men det er lite vi kan gjøre med det". Først scoret han med hodet etter en duell med tidligere lagkamerat Tommy Berntsen. "Jeg ga ham en dytt da han rygger inn i meg. Dessverre så dommeren den", sa Kippe. Edvartsen så ikke at Kippe gjorde noe galt da han scoret med høyrebeinet noen minutter etterpå. Men da var det assistentdommeren Frank Andås som vinket for frispark. Lyn-spiller Indridi Sigurdsson: "Frode er sterk, men denne gangen brukte han musklene til å løfte meg vekk. Klart frispark", uttalte den tidligere LSK-spilleren. Dommer Svein Erik Edvartsen var heller ikke tvil: "Vi i dommertrioen er enige om at vi gjorde riktig når vi annullerte både de to målene til LSK og det ene Lyn fikk annullert for offside" [72].
 • RBs kampanalyse: "Statistikken på LSKs side i disse oppgjørene. Men mye har gått mot god LSK-statistikk før denne sesongen. Lyn fikk en stor mulighet med en gang, men det var LSK som fikk drømmeåpningen i det påfølgende angrepet. Pedersen fant Occean foran mål som gjorde det enkelt da han satte inn 1 -0. Et håpløst utspill fra keeper Moldskred minuttet etterpå ga Hoff en enkel jobb med å utlikne. Frisparket han satte flott i krysset tre minutter senere var alt annet en enkelt å utføre. Meget god prestasjon. Det neste kvarteret var det Lyn som styrte alt på Åråsen uten at de klarte å øke ledelsen. LSK jobbet seg inn i kampen og resten av oppgjøret var jevnspilt. Men totalt sett skapte Lyn mest - og vant slik sett fortjent — selv om LSK trykket Lyn kraftig etter at Dan Fellus satte fart i LSK-angrepet" [73]..
 • I sin kommentar "Ute av balanse" satte sportsredaktør Morten Svesengen et stort spørsmålstegn ved Didaora-skoene som LSK-spillerne bruker. "LSKs problemer sitter ikke bare i hodet. I går skapte utstyret i motsatt ende av kroppen like store utfordringer. Etter at Diadora inngikk avtale med LSK før sesongen 2006, har jeg sett de fleste LSK-kampene enten fra tribunen eller på tv. Mitt generelle inntrykk er at LSKs spillere faller oftere og lettere enn sine motstandere. Om det har med skoene til den italienske utstyrsleverandøren å gjøre, har jeg ikke noe vitenskapelig grunnlag for å påstå. Men jeg synes det er påfallende at LSK-spillerne skal falle lettere enn sine motstandere så fort det er vått i gresset. I går var det åpenbart igjen at LSK-spillerne hadde betydelig større vansker med å holde seg på beina enn Lyn-spillerne. Ingen skokritikk. På Åråsen vil naturligvis ikke noen ledere, trenere eller spillere uttale seg kritisk om fotballskoene til Diadora. Tross alt er det to år igjen av den allerede inngåtte utstyrsavtalen. Men fra utsiden virker det åpenbart at LSK stiller med et generelt minus når det gjelder sko. Med noen få unntak, deriblant Pål Steffen Andresen, spiller de fleste i LSK med Diadora-sko. At LSK-spillerne skulle ha så mye dårligere kroppslig balanse enn sine konkurrenter, virker usannsynlig. Skoene er selvfølgelig ikke hovedårsaken til at LSK sliter på tabellen, for skoene var de samme da LSK vant cupgull i fjor høst. Heller ikke Lyns seier på Åråsen kan forklares med dårlig skotøy. Men om ikke Lars Ivar Moldskred hadde vært «Bambi på gresset» rett etter LSKs ledermål, slik at Lyn fikk utliknet LSK-ledelsen, kunne kampen utviklet seg annerledes på Åråsen" [74].

Eliteserien, Serierunde 13

Søndag 13. juli, 2008
Fredrikstad 4 - 0
(4 - 0)
Lillestrøm SK 18:00 - Fredrikstad stadion, Fredrikstad

Dommer: Terje Hauge, Olsvik IL
Tilskuere: 12.248
TV-kanal: TV 2 Sport

Gardar Johannsson Scorte etter 2. minutter 2.'

Tarik Elyounoussi Scorte etter 9. minutter 9.'
Abgar Barsom Scorte etter 31. minutter 31.'
Gardar Johannsson Scorte etter 44. minutter 44.'

(Sammendrag) Espen Søgård Gult kort etter 14. minutter 14.'

Vidar Riseth Gult kort etter 33. minutter 33.'
Olivier Occean Gult kort etter 52. minutter 52.'


Fredrikstad (4-4-2): Tommy Runar - Pål André Czwartek, Patrik Gerrbrand (Joachim Thomassen fra 32.), Raio Piiroja, Jan Tore Ophaug - Hans Erik Ramberg, Kasey Wehrman, Ardian Gashi (Raymond Kvisvik fra 83.), Abgar Barsom - Gardar Johansson (Andreas Tegström fra 81.), Tarik Elyounoussi.


Lillestrøm SK (4-4-2): Lars Ivar Moldskred - Espen Søgård, Frode Kippe, Vidar Riseth (Pål Steffen Andresen fra 46.), Steinar Pedersen - Bjørn Helge Riise, Khaled Mouelhi (Karim Essediri fra 46.), John Anders Bjørkøy, Jon Midttun Lie - Dan Alberto Fellus, Olivier Occean (Arild Sundgot fra 73.).


 • "Dobbel-stolpe" (RB) er sjelden vare på RB-børsen, men Søgård og Riseth fikk begge kun ett poeng i bortekampen mot Fredrikstad. RB var ikke nådig i sin dom over spillerne. "Hvor var Espen Søgård da Fredrikstad økte til 3-0? I alle fall ikke i nærheten av målscorer Abgar Barsom, som fikk all den tid han trengte til å prikke ballen i mål. Søgård har fått to gule kort for kjeftbruk før i år. Fikk det tredje for en håpløs tackling før 15 minutter var spilt denne gangen. Totalt ute av form". Om Vidar Riseth: "Sov da Gardar Johansson løp bak ham, fikk ballen og gjorde 1-0. Ville heve offsidelinja før 4-0, med det resultat at samme mann løp gjennom og scoret. Pådro seg gult kort ved å ta beinet til Tarik Elyounoussi. Var for mye på etterskudd til være den stopperen som hever forsvarsspillet til LSK" [76].
 • Publikum (RB): 7.
 • Kampkarakter (RB): 5.
 • 1 - 0: Gedigen misforståelse mellom keeper Lars Ivar Moldskred som feilaktig rykket ut fordi Vidar Riseth sov i timen og ikke fulgte mannen (Gardar Johansson) sin. Angrepet startet med en lang ball fra Pål André Czwartek som Gardar Johansson nådde før våre to spillere. Med en lang fot fikk islendingen dyttet ballen i mål.
 • 2 - 0: Kun seks - syv minutter etter forrige scoring, smalt det igjen. Målet kom etter en nydelig kombinasjon mellom Hans Erik Ramberg og Tarik Elyounoussi. Ramberg spilte fri Elyounoussi som på sin side dro av Frode Kippe på sin første berøring og med et utsøkt skudd klinte Elyounoussi ballen opp i nærmeste kryss. Moldskred rakk ikke å få opp hendene engang, og kunne lite gjøre med scoringen til FFK-spissen.
 • 3 - 0: Klikk-klakk-fotball fra FFK hvor ballen gikk fra Elyounoussi til Ramberg, Ramberg til Johannsson. Johannsson spilte fri Barsom. Barsom som langs bakken pirket ballen inn i det lengste hjørnet, men hvor i all verden var LSK-spillerne? På etterskudd alle sammen.
 • 4 - 0: Ydmykelsen hadde vært stor gjennom hele første omgang, men på det fjerde baklengsmålet ble vi fullstendig latterliggjort. Abgar Barsom snappet opp en løs ball på midtbanen og la en delikat pasning fram til Gardar Johansson. LSK-forsvaret sov, ikke minst fordi Vidar Riseth opphevet en mulig offside. Alene med keeper lobbet Johansson ballen over en utrusende Moldskred og i mål. God kveld og takk for oss. Det var bare å pakke kofferten og reise hjem. Likevel holdt Kanarifansen et vanvittig trøkk resten av kampen, og måten Kasey Wehrman ble hyllet på etter kampen står det respekt av.
 • Erland Johnsen til RB: "Vi står med gjørme til knærne. Verken keeper eller forsvar var ikke gode i 1. omgang", uttalte Johnsen som i pausen byttet ut både Vidar Riseth og Khaled Mouelhi med Pål Steffen Andresen og Karim Essediri. "Vi gjør noen endringer, men åpningen på kampen var forferdelig og ødelegger voldsomt for kampen" [77]. "Vi trener hver eneste dag på å mestre situasjonen vi er kommet i. Men når personlige feil ødelegger før pause, og Fredrikstad scorer på alle sine fire sjanser, er det vanskelig å gjøre noe med det", la Johnsen til, som ikke syntes det isolert sett var så ille å tape mot Fredrikstad på bortebane. " Men måten vi gjør det på er betenkelig. Det er ikke bra at spillere melder seg ut når motstanderne scorer". Selvtilliten er ikke blitt noe bedre den siste måneden? (RB). "Vi jobber med det, men jeg innser at vi må bli bedre både individuelt og kollektivt". Kan du som hovedtrener greie å snu dette? (RB). "Det tror jeg. Jeg synes responsen på treningene er bra. Men vi makter ikke å få det vi trener på til i kamp", mente Johnsen [78].
 • Vidar Riseth var ikke nådig mot seg selv etter nok et tap. Han tok glatt på seg skylden for de to første Fredrikstad-målene, selv om Lars Ivar Moldskred ropte at han ville komme ut. "Han sier at han skal ta ballen, men kommer ikke helt ut. Samtidig har jeg tid nok til å blåse ballen opp på tribunen", sa Riseth om tabbemålet som ga FFK drømmestarten etter to minutter. Også baklengs nummer fire tok han skylden for. "Jeg rykker ut, mens noen står igjen. Man skal ikke gå ut hvis man ikke er helt sikker", bemerket Riseth om scoringen der Gardar Johansson signerte sitt andre mål for dagen.
 • Bjørn Helge Riise til RB: "Alt var ødelagt etter ti minutter. Vi ble pissa på. Jeg må bare innrømme at det koker inni meg ennå, selv om det snart er en time siden kampen sluttet. Først og fremst må vi ville ha ballen, slå en pasning og bevege oss. Hvis alle begynner med det, er det nødt til å bli bedre" [79].
 • Frode Kippe til RB: "Det er tungt. Jeg har ingen forklaring. Vi er nødt til å snu det raskt. Laget fungerte ikke som planlagt og forventet. Alle har lyst til å spille god fotball, men vi får det ikke til. Vi spillere kan ikke skylde på andre enn oss selv. Her er det ingen syndebukker. Vidar Riseth tar skylden for to baklengsmål (RB) "Alle har sin del av skylden. Vi makter ikke å sette inn presset når vi skal. Det forplanter seg og skaper situasjoner". Har du vært med på noe verre i LSK? (RB). "Jeg har jo vært med å tape 1-5 for Brann. Men da lå vi høyt oppe på tabellen. Så den situasjonen vi er i nå, er ikke til å leve med. Det er vi nødt til å snu" [80].
 • RBs kampanalyse: "Alle kan tape for Fredrikstad i plankebyen. Men måten LSK gjorde det på, betyr at laget befinner seg dypere og dypere i nedrykksstriden. I går kunne det vært både 7 og 8-0 uten at det hadde vært noe å si på det. LSK henger ikke sammen. Ikke makter laget å spille seg ut bakfrå, ikke greier spissene å holde på ballen nar det spilles langt. Mye av grunnen til det er at de ikke har støtte. I tillegg mister laget ballen nesten med en gang de får tak i den. På Åråsen er flaggskipet på full fart i utforbakke. Det må gjøres noen store og raske grep for at klubben skal kunne gå inn i sin 35. sesong på rad" [81].

Eliteserien, Serierunde 14

Søndag 20. juli, 2008
Lillestrøm SK 3 - 0
(3 - 0)
Bodø/Glimt 18:00 - Åråsen stadion, Lillestrøm

Dommer: Kjetil Sælen, Arna-Bjørnar
Tilskuere: 7.014
TV-kanal: TV 2 Sport

Arild Sundgot Scorte etter 11. minutter 11.'

Olivier Occean Scorte etter 19. minutter 19.'
Arild Sundgot Scorte etter 20. minutter 20.'
Vidar Riseth Gult kort etter 85. minutter 85.'

(Sammendrag) Ruben Imingen Gult kort etter 72. minutter 72.'


Lillestrøm SK (4-4-2): Lars Ivar Moldskred - Pål Steffen Andresen, Frode Kippe, Vidar Riseth, Steinar Pedersen - Bjørn Helge Riise (Karim Essediri fra 31.), Khaled Mouelhi, John Anders Bjørkøy, Simen Brenne (Jon Midttun Lie fra 77.) - Arild Sundgot, Olivier Occean (Dan Alberto Fellus fra 82.).


Bodø/Glimt (4-3-3): Pavel Londak - Mounir Hamoud, Alo Bärengrub, Per Verner Rønning, Willis Forko (Ruben Imingen fra 46.) - Stian Theting (Birkir Bjarnason fra 69.), Runar Berg (Anders Konradsen fra 46.), Thomas Rønning - Jan-Derek Sørensen, Stig Johansen, Trond Olsen.


 • Dagens Kanarifugl (RB): Khaled Mouelhi (7). "Gikk på banen med den fandenivoldske innstillingen at dette ville han ikke tape. Stor jobb defensivt, og med pasninger få andre slår bedre enn ham når han er i slag, viste hvor god han kan være. Nå er det bare å følge opp" [82].
 • Publikum (RB): 7.
 • Kampkarakter (RB): 6
 • Espen Søgård sonet karantene, 3 gule kort.
 • 1 - 0: Frispark på hjørnet av 16-meteren som Bjørn Helge Riise slo hardt inne i feltet hvor måltyven Arild Sundgot dukket opp. Hvem andre? Med en frekkis styrte Sundgot ballen i mål med hjelp av hælen, slik bare han kan selvfølgelig.
 • 2 - 0: Glimrende stikker fra Simen Brenne fram til Olivier Occean. Umarkert fikk Occean kontroll over ballen før han driblet av en mann og kontrollert plasserte ballen i mål. Kaldt, effektivt og kynisk utført av LSK-spissen. Deilig, sier vi.
 • 3 - 0: Nydelig forarbeid av Bjørn Helge Riise som med en presis pasning fant en vei forbi Glimt-forsvarerne. Innlegget fra høyre fant Sundgot foran mål. Vi skal ikke si at det var ferdigscora, men Sundgot fikk en enkel jobb med å bredside ballen i mål. - Tar med at Åråsen svarte med å gi spillerne stående applaus i mange minutter etter 3-0 scoringen.
 • Bjørn Helge Riise om målet: "3-0 målet var herlig. Jeg fant en vei mellom to Glimt- forsvarere og så Arild var klar i feltet".
 • Arild Sundgot til RB: "I dag fikk vi i hvert fall utfelling på sjansene våre. Samarbeidet mellom «Ollie» og meg synes jeg også fungerte bra. Vi har tenkt fryktelig mye på denne kampen. Nå er jeg tom". - "Jeg aner ikke hva som har vært galt og jeg aner ikke hvorfor det gikk så bra i dag. Jeg tør på ingen måte si om dette var vendepunktet - fremdeles ligger vi veldig ille til." [83].
 • Simen Brenne til RB: "Vi torde å spille vårt spill. Midtbanen kneblet Bodø/Glimt. Sundgot og Occean på topp var bevegelige og lette å finne med pasninger. Vi hadde et trøkk i spillet som det er lenge siden vi har opplevd. Når vi så var effektive før pause, skal vi være fornøyd. Men både jeg selv og Ollie hadde sjanser som kunne gitt oss flere mål" [84].
 • Bjørn Helge Riise måtte på nytt forlate banen med en lårskade. "Hvor alvorlig det er, får jeg vite i dag. Blir jeg borte i seks uker, vet jeg ikke hvordan jeg kommer til å reagere. Krampetrekningen jeg fikk ikke var på langt nær var så vond som de tidligere strekkene jeg har hatt. Jeg bare håper at jeg fikk stoppet i tide, og at dette ikke blir langvarig" [85].
 • Erland Johnsen til RB: "Arild er utrolig god i dag og leverte en sterk søknad til Ham/Kam-kampen". Hva var grunnen til at du startet med han i dag? (RB). "Jeg regnet med mange innlegg og visste vi skulle styre kampen. Han (Arild Sundgot) har det i blodet, men han er ikke uunnværlig. Jeg startet ikke med han (i) forrige kamp", uttalte Johnsen som heller ikke ville friskmelde laget. "Vi glipper markeringene et par ganger, dessuten kommer en ny nøkkelkamp allerede neste søndag som vi absolutt ikke lov til å tape", men var fornøyd med hvordan spillerne responderte på denne kampen. "Etter de to første scoringene så jeg en spilleglede i laget som det er lenge siden jeg har sett.[86].
 • RBs kampanalyse: "LSK viste fra første spark at de hadde skjønt hva denne kampen betydde. Midtbanen var strålende, tok tak umiddelbart og støtte opp bak to friske spisser. Mot Strømsgodset og Lyn tok LSK ledelsen, men maktet ikke å holde på en. Nå gjorde Sundgot 1 -0 etter 11 minutter, mens Occean fulgte opp før det var 20. Etter det så LSK seg aldri tilbake. Med et forsvar som holdt nullen, en midtbane som var komplett i alle spilles faser, og spisser som fant hverandre som i sine beste kamper, gikk det veien gjennom 90 minutter. - Spiller LSK som de gjorde i går i de kommende kampene, er det ingen fare for at laget vil rykke ned. Men med ny tvil rundt Bjørn Helge Riise og hans trøblete lår, og Vidar Riseth ute med karantene, må det forandringer til. Det aller viktigste er at spillerne fortsetter å forstå alvoret og spiller som mot Bodø/Glimt" [87].

Eliteserien, Serierunde 15

Søndag 27. juli, 2008
Ham-Kam 1 - 2
(0 - 2)
Lillestrøm SK 18:00 - Briskeby stadion, Hamar

Dommer: Tom Henning Øvrebø, Nordstrand IF
Tilskuere: 5.444
TV-kanal: TV 2 Sport

Markus Ringberg Gult kort etter 69. minutter 69.'

Markus Ringberg Gult kort Sent off after 70.' 70.'
Vegar Bjerke Sent off after 91.' 91.'
Juha Pasoja Scorte etter 94. minutter 94.'

(Sammendrag) Olivier Occean Scorte etter 20. minutter 20.'

Olivier Occean Scorte etter 40. minutter 40.'
Espen Søgård Gult kort etter 56. minutter 56.'
Espen Søgård Gult kort Sent off after 72.' 72.'
Karim Essediri Sent off after 91.' 91.'


Ham-Kam (4-4-2): Jon Masalin - Arnar Førsund, Frode Bjørnevik, Juha Pasoja, Vegar Bjerke - Pål Strand, Markus Ringberg, Jan Michaelsen (John Anders Rise fra 62.), Tommy Øren - Olivier Karekezi, Roman Kienast (Adem Güven fra 57.).


Lillestrøm SK (4-4-2): Lars Ivar Moldskred - Espen Søgård, Pål Steffen Andresen, Frode Kippe, Steinar Pedersen - Karim Essediri, Khaled Mouelhi, John Anders Bjørkøy, Simen Brenne (Magnus Myklebust fra 87.) - Arild Sundgot (Marius Johnsen fra 74.), Olivier Occean.


 • Sesongens første borteseier for LSK i Eliteserien.
 • Arne Erlandsen var hovedtrener for Ham-Kam.
 • Banens beste (RB): Karim Essediri (7). "Kan gjøre høyrekanten til sin nå som Riise er uten på ny. Har en presis fot som han benyttet flittig på dødballer, to endte i Occean-scoringer. Fikk selvtillit av det og krydret med fine driblinger. Serverte plenty med farlige dødballer også etter hvilen. Udisiplinert i slåssing rett før slutt" [88].
 • Publikum (RB): 6.
 • Kampkarakter (RB): 4
 • 0 - 1: Innlegg fra Karim Essediri som Olivier Occean kom først på. En passiv Kamma-keeper, Jon Masalin, kunne bare se at ballen havnet i mål.
 • 0 - 2: Nok et godt innlegg fra Karim Essediri, denne gangen mot første stolpe. Her ruvet Occean i luftrommet og headet ballen mot mål. Den gikk rett på Masalin, men finnen fomlet og slo ballen i mål. Tabbe av Masalin.
 • Olivier Occean til RB: "Målene mine kommer etter flotte innlegg fra Karim, og det er strålende at vi får vår første borteseier i år. Jeg er stolt av laget. Denne seieren var veldig viktig, og nå må vi bare jobbe knallhardt videre slik at vi fortsetter å vinne" [89].
 • Markus Ringberg Gult kort Sent off after 70.' 70.': "Han kommer stormende mot meg i 10-15 meter og protesterer. Da er regelboka klar på at han skal ha gult kort", uttalte dommer Tom Henning Øvrebø til Dagbladet. Øvrebø mente at det heller ikke var formildende at Ringberg var kaptein og hadde talerett. "Ikke når han kommer mot meg i den farten. Det var vel det raskeste løpet han tok i kampen". Ringberg: "Jeg synes han har blitt veldig arrogant. Jeg vet ikke om han har noe personlig mot meg" [90].
 • Espen Søgård Gult kort Sent off after 72.' 72.': Søgård fikk gult kort for noe Øvrebø oppfattet som en takling av Adem Güven. Søgård var selvfølgelig uenig. "På det andre gule kortet løper spilleren rett å meg. Hvor skal jeg ellers stå? Jeg synes det var veldig strengt" [91].
 • Vegar Bjerke Sent off after 91.' 91.': Essediri satte inn en takling på Bjerke. Noe som Kamma-spilleren likte svært dårlig. Dermed var slåsskampen i gang.
 • Karim Essediri Sent off after 91.' 91.': Slåsskamp etter en duell med Kammas Vegard Bjerke. Hvem som var verst skal gudene vite, men Karim Essediri og Vegard Bjerke tente på alle pluggene. Essediri tok til slutt kvelertak på Bjerke. Noe dommer Øvrebø selvfølgelig fikk med seg. Essediri etter kampen: "Jeg må bare akseptere avgjørelsen og ta straffen. Kampen kunne endt mer positivt for meg, men jeg er glad for to målgivende pasninger og tre poeng" [92].
 • Erland Johnsen om Karim Essediri: "Kortet er verst for Karim selv. Det gir ingen kreditt eller bonus for røde kort i denne klubben. Nå skal en ny spiller inn på hans plass, og gjør han det bra, kan Karim være på benken resten av sesongen", uttalte en svært irritert hovedtrener før han la til. "Da jeg tok over, stilte alle med blanke ark, og han er blant dem som har tatt opp hansken. Han har hatt en sterk konkurrent i Bjørn Helge Riise før, men det virker som om 4-4-2 passer ham bedre. Han har forbedret seg defensivt også og slipper å stå statisk i 4-3-3 og bare løpe framover på kommando. Han skal få masse ros for 90 minutters storspill og masse kjeft for slåssingen på overtid" [93].
 • 1 - 2: Fint forarbeid fra tidligere LSKer Pål Strand som fra sin kantposisjon la inn foran mål. Juha Pasoja møtte ved første stolpe og fikk styrt ballen forbi Moldskred og i mål.
 • Tar også med at Frode Kippe tok Roman Kienast fullstendig ut av kampen. "For hvor ble det av østerrikeren?".
 • RBs analyse: "Sjelden har en enkelt LSK-kamp betydd mer for klubbens framtid. Ikke bare at man var nestjumbo selv, men motstanderen var det eneste laget bak på tabellen. Spillemessig var det jevnt de første 45 minuttene, men LSK kom foran i målprotokollen fordi de var effektive og utnyttet to av sine tre målsjanser. - I pausen freste Arne Erlandsen mot sitt Ham-Kam og ba publikum om unnskyldning for en elendig 1. omgang. - Dette er ikke noe tippeligalag, sa Arne om sitt eget lag. Spørsmålet var hvordan den høylytte pausepraten ville påvirke 2. omgangen? Vel, ikke mye. Riktignok førte hjemmelaget mer av spillet, men det ble farlig bare et par ganger. LSK var godt organisert bak, og burde drept kampen da Kippe misset en stor sjanse rett etter pause. Reduseringen kom bare sekunder før full tid. Det er vanskelig å rangere, men dette kan ha vært Lillestrøm Sportsklubbs viktigste borteseier i klubbens 34 år lange historie på øverste nivå i norsk fotball".

Eliteserien, Serierunde 16

Søndag 3. august, 2008
Lillestrøm SK 3 - 1
(2 - 1)
Strømsgodset 18:00 - Åråsen stadion, Lillestrøm

Dommer: Brage Sandmoen, Kjelsås IL
Tilskuere: 7.884
TV-kanal: TV 2 Sport

John Anders Bjørkøy Scorte etter 12. minutter 12.'

Pål Steffen Andresen Gult kort etter 15. minutter 15.'
Olivier Occean Scorte etter 22. minutter 22.'
Ståle Stensaas Scorte etter 57. minutter 57.'

(Sammendrag) Komlan Amewou Gult kort etter 5. minutter 5.'

Joel Riddez Gult kort etter 12. minutter 12.'
Pål Steffen Andresen Scorte etter 16. minutter 16.' (selvmål)


Lillestrøm SK (4-4-2): Lars Ivar Moldskred - Pål Steffen Andresen, Frode Kippe, Vidar Riseth (Eirik Bertheussen fra 54.), Steinar Pedersen - Simen Brenne (Magnus Myklebust fra 78.), Khaled Mouelhi, John Anders Bjørkøy, Ståle Stensaas - Arild Sundgot, Olivier Occean (Dan Alberto Fellus fra 90.).


Strømsgodset (4-3-3): Espen Johnsen - Kristian Sørli (Fredrik Nordkvelle fra 67.), Glenn Andersen, André Bergdølmo, Joel Riddez - Christer George (Stian Ohr fra 67.), Fredrik Winsnes, Komlan Amewou (Alexander Aas fra 28.) - Steffen Nystrøm, David Nielsen, Mattias Andersson.


 • Ståle Stensaas debuterte for LSK.
 • Karim Essediri og Espen Søgård sonet karantene.
 • Banens beste og Dagens Kanarifugl (RB): Olivier Occean (7). "Kjemper plutselig om toppscorertittelen i Norge, og statistikken ble enda penere da han stanget inn 2-1 kraftfullt. Var sterk med mann i ryggen og har knapt nok vært skarpere i LSK-trøya enn han er akkurat nå. Ble sliten mot slutten" [94].
 • Både Ståle Stensaas og John Anders Bjørkøy fikk begge 7 poeng hver på RB-børsen.
 • Publikum (RB): 8.
 • Kampkarakter (RB): 6.
 • 1 - 0: Frispark fra Ståle Stensaas som Godset-forsvaret klarerte, men like utenfor 16-meteren fanget John Anders Bjørkøy opp returen og banket ballen i mål.
 • 1 - 1: Frispark fra André Bergdølmo som gikk via Pål Steffen Andresen og i mål. Noe som fikk speakeren på Åråsen til å omtale scoringen som selvmål. Takk for sist, André.
 • 2 - 1: Presist innlegg fra Karim Essediri som Olivier Occean headet i mål.
 • 3 - 1: En millimeter-presis pasning fra John Anders Bjørkøy som førte til at Ståle Stensaas kom alene med Espen Johnsen. Godset-keeperen var nær ved å redde målet, men ballen trillet sakte over streken.
 • Straffebom: I det 90. spilleminutt ble LSK tildelt et straffespark, dessverre traff Arild Sundgot stolpen.
 • RB: Lillestrøm har flere oldboysspillere enn noe annet tippeligalag, men den eldste av dem alle, Ståle Stensaas, kan vise seg å bli forskjellen på nedrykkskamp og en roligere nøst. Ifølge 37-åringen er det ikke noe hokuspokus bak kunsten å få et langt fotball-liv [95].
 • Ståle Stensaas: "Jeg tror ikke du finner så mange i Norge som er mer nøye enn meg med ting som restitusjon, kosthold og søvn. Derfor forsvinner jeg heller ikke ut på byen for å feire denne seieren. En time med dere i pressen er ikke optimalt med tanke på hva jeg nettopp sa om restitusjon, så nå er jeg vel helt ødelagt i morgen. Det eneste jeg var litt usikker på før kampen var hvordan jeg ville løse kantrollen. Jeg er blitt drillet der den siste uka, men jeg tror ikke det har skjedd oftere enn i et par mesterligakamper at jeg har spilt flanke. Og så vidt jeg husker var ikke det de helt store opplevelsene. Lillestrøm har slitt i år, men det kan ikke bare være Tom Nordlies og den tøffe treningens skyld. Spillerne har nok også underprestert, og etter hvert gikk det sikkert til hodene på dem. For her er det mange gode spillere [96].
 • Erland Johnsen til RB: "Jeg tror vi har vært kjempeheldige med denne låneavtalen. Ståle er en positiv type som har bidratt med mye allerede". Om kampen: "Fortsetter vi å spille slik, er vi friskmeldt. Vi kan fremdeles gå på en smell, men vi er stabile på et høyere nivå. Det mest gledelige er hva vi presterer offensivt" [97].
 • RB "John Anders Bjørkøy spilte sin beste kamp for LSK siden overgangen fra Fredrikstad i mars". John Anders Bjørkøy: " På tide det kom noe fra meg også, det mener jeg ærlig og oppriktig. Av de tre seierne vi har på rad, synes jeg denne kampen var best av alle. Mest på grunn av at vi skapte så mye offensivt, men også fordi Strømsgodset er et bedre lag enn både Bodø/Glimt og Ham-Kam. Tre seirer på rad er bra uansett hvor man ligger på tabellen. Det skal vi bygge videre på. Jeg er glad for at det trofaste publikummet vårt har fått noe å juble for" [98].
 • RBs kampanalyse: "LSK hadde for første gang i år sjansen til å ta sin tredje strake seier, det ville i så fall bringe laget ut av den verste nedrykningsfaren. Men som alltid måtte trenerne endre på laget på grunn av karantener og skader. Det er tydelig at LSK har kommet i flytsonen nå, for selv om Strømsgodset skapte nesten like mye som LSK før pause, var det hjemmelaget som kom i føringen to ganger. Stensaas viste seg som en god signing umiddelbart. Trønderen ga Åråsen-publikummet en herlig debut, og samtidig bekreftet både Occean og Bjørkøy den fine formen de har vist siden trenden snudde hjemme mot Glimt for to uker siden. LSK var litt rufsete bakover, men skapte mer enn nok til å vinne kampen komfortabelt. Morsomt å se at laget endelig slipper seg løs i angrep og er kreative og sjanseskapende. Mot slutten kunne man scoret enda flere, men ble for slitne eller lite sultne på overgangene. Nå kan man se oppover på tabellen igjen, der flere lag er innenfor rekkevidde. Ja, til og med VIF" [99].

Eliteserien, Serierunde 17

Søndag 10. august, 2008
Lyn 1 - 0
(1 - 0)
Lillestrøm SK 18:00 - Ullevaal stadion, Oslo

Dommer: Kjell Alseth, Stjørdals-Blink
Tilskuere: 5.254
TV-kanal: TV 2 Sport

Espen Hoff Scorte etter 42. minutter 42.'

Theodor Elmar Bjarnason Gult kort etter 70. minutter 70.'

(Sammendrag)


Lyn (4-4-2): Eddie Gustafsson - Lars Kristian Eriksen, Kim André Madsen, Mads Dahm, Shane Stefanutto - Theodor Elmar Bjarnason, Tomasz Sokolowski, Paul Obiefule, Magne Simonsen - Kim Holmen (Davy Claude Angan fra 69.), Espen Hoff (Diego Guastavino fra 75.).


Lillestrøm SK (4-4-2): Lars Ivar Moldskred - Espen Søgård, Frode Kippe, Vidar Riseth (Eirik Bertheussen fra 80.), Steinar Pedersen - John Anders Bjørkøy, Khaled Mouelhi, Simen Brenne, Magnus Myklebust (Dan Alberto Fellus fra 69.) - Arild Sundgot (Tore Andreas Gundersen fra 78.), Olivier Occean


 • Pål Steffen Andresen og Karim Essediri sonet karantene.
 • Marius Johnsen, Markus Kiesenebner Jon Midttun Lie, Bjørn Helge Riise og Otto Fredrikson var alle ute med skade.
 • Ståle Stensaas var syk.
 • Lyns Tommy Berntsen og Indridi Sigurdsson sonet karantene.
 • LSKs beste (RB): Khaled Mouelhi og Olivier Occean begge 6 poeng hver.
 • Publikum (RB): 5.
 • Kampkarakter (RB): 4.
 • 1 - 0: Situasjonen startet med en pasningsfeil av Simen Brenne på midtbanen. Oslo-laget benyttet sjansen til å kontre og utnyttet en rekke feil i LSK-forsvaret. Steinar Pedersen var på vei framover for å få ballen. Khaled Mouelhi var ikke tøff nok i presset da Lyn overtok, Vidar Riseth opphevet offsiden, mens verken han eller Espen Søgård rakk fram da Espen Hoff scoret. Selve scoringen kom etter en pasning fra Paul Obiefule til Kim Holmen som helt upresset kunne forsere LSKs banehalvdel - for hvor var LSK-forsvaret? På etterskudd! Alene med Moldskred kunne Holmen skutt selv, men han valgte spille ballen videre til Espen Hoff som dermed fikk en enkel oppgave med å sette ballen i mål.
 • Olivier Occean fikk feilaktig annullert sitt mål for offside, noe det aldri var. "Jeg var sikker på at det var mål. Da jeg så flagget skjønte jeg ingenting. Helt uforståelig, og veldig uheldig for oss. Det hadde vært noe annet å få ledelsen", uttalte Occean til RB [100]. RB: "Det var klasse over både Occeans heading og Simen Brennes innlegg. Og hadde assistentdommer Steinar Holvik gjort jobben sin, ville målet gitt LSK en drømmestart på Ullevaal med 1-0 etter 20 minutter. Bildene etterpå viste også at assistentdommeren aldri skulle vinket for offside"
 • Dommer Kjell Alseth til RB om offside-situasjonen: "Jeg kan overprøve min assistent, men da må jeg stå på linje selv. Da han vinket hadde jeg ikke noe annet å gjøre. Forhåpentlig var det offside. Hvis det er tilfelle at tv-bildene viser noe annet, er det beklagelig" [101].
 • Steinar Pedersen hadde i løpet av kampen tre gode målsjanser som han kunne ha scoret på. "Den ene burde jeg scoret på. De andre kunne jeg scoret på. Særlig frisparket fra Khaled Mouelhi midtveis i 2. omgang burde han ha tatt bedre vare på. "Det viktigste var å treffe godt, og det gjorde jeg. Men den forsvant på utsiden. Etterpå så jeg at jeg valgte feil hjørne. Burde helt klart satt den i det andre. Der var plassen størst. Sjansen var så stor at jeg burde score" [102].
 • Simen Brenne kom til to gode muligheter. Den siste tre minutter før slutt burde han ha satt i mål. "Klareringen kom litt overraskende på meg. Men det var god nok plass til å sette den i mål. Dessverre traff jeg ikke godt nok. Vi burde helt klart scoret i dag, og jeg synes vi fortjente minst uavgjort" [103].
 • For tredje gang i år måtte Espen Søgård spille back: "For meg spiller det ikke så stor rolle hvor jeg spiller på banen. Jeg vil mer enn noe være med å bidra for LSK. Jeg synes vi hadde fortjent ett poeng denne gangen. Det er så skuffende å få annullert en scoring som burde vært godkjent" [104].
 • Erland Johnsen til RB om kampen: "Jeg er fornøyd med mye av det vi presterte, men spillerne var litt for hete i avslutningssituasjonene. Vi kunne definitivt fått med oss noe herfra. Det gledelige er at vi skaper mange sjanser"." [105].
 • RBs kampanalyse: "To karanteneforfall i midtforsvaret hos Lyn, ga LSK en god mulighet i bortemøtet med Lyn. Occean ble en handfull for de unge Lyn-midtstopperne i hele kampen, men dessverre ble kanadieren litt for alene. Når han først scoret ble hans mål feilaktig annullert. LSK skapte nok sjanser til å score både ett og to mål, men spillerne ble generelt for hete når de fikk muligheten. Så lenge LSK i tillegg slurvet med pasningene i angrep og fikk mange kontringer mot seg - ble de også straffet av Lyn som scoret kampens eneste mål. Dette var en kamp LSK definitivt burde fått mer ut av, men mangelen av en innleggsspiller var merkbart da Ståle Stensaas ikke kunne spille på grunn av sykdom. Fra før er både Karim Essediri og Bjørn Helge Riise ute" [106].
 • KTV (Kanarifansens TV): - Tifo på Ullevaal

Eliteserien, Serierunde 18

Søndag 24. august, 2008
Viking 0 - 0
Lillestrøm SK 18:00 - Viking stadion, Stavanger

Dommer: Per Ivar Staberg, Harstad IL
Tilskuere: 15.014
TV-kanal: TV 2 Sport

(Sammendrag) Eirik Bertheussen Gult kort etter 29. minutter 29.'

Ståle Stensaas Gult kort etter 45. minutter 45.'
Steinar Pedersen Gult kort etter 82. minutter 82.'


Viking (4-4-2): Kristian Nicht - Maurice Ross, Ragnvald Soma, Jørgen Horn (Josef Kaufman fra 46.), Trond Erik Bertelsen - André Danielsen, Nicolai Stokholm, Jone Samuelsen (Martin Fillo fra 68.), Alexander Ødegaard - Peter Ijeh, Mame Niang.


Lillestrøm SK (4-4-2): Otto Fredrikson - Steinar Pedersen, Frode Kippe, Eirik Bertheussen, Ståle Stensaas - Karim Essediri, Khaled Mouelhi, John Anders Bjørkøy, Simen Brenne (Espen Søgård fra 66.) - Arild Sundgot (Magnus Myklebust fra 66.), Olivier Occean.


 • Banens beste (RB): Frode Kippe 7 poeng. "Valgte ofte en lang pasning opp fra midtforsvaret istedenfor å sette spillet oftere i gang bakfra før pause. Ruvet i lufta med god kontroll på Vikings spisser, og sto opp som en kaptein skal for å hindre baklengsmål den siste halve timen" [107].
 • Publikum (RB): 5.
 • Kampkarakter (RB): 5.
 • Otto Fredrikson reddet et straffespark - med trynet - fra Nicolai Stokholm i det 11. spilleminutt. Rettet egentlig opp sin egen feil, da Alexander Ødegaard alene med keeper ble felt av Fredrikson.
 • "Jeg prøvde å se hvor Nicolai Stokholm skulle skyte på straffesparket, men rakk det ikke. Ballen kom så fort at den traff meg i ansiktet uten at jeg greie å reagere. Men jeg reddet, og det er det viktigste", fortalte Fredrikson til RB, som var enig med dommeren at det var et straffespark. "Jeg har Alexander Ødegaard mistenkt for å hjelpe litt til ved å løpe i meg. Men det var greit nok. Han var på vei litt ut av feltet, så utvisning ville vært galt. Dommeren gjorde en veldig bra jobb. Jeg følte at jeg hadde god kommunikasjon med ham hele tida". [108].
 • Otto Fredrikson første kamp på 57 dager, og han trengte fortsatt hjelp til spille ut fra fem-meteren. Slet han fortsatt med kneskaden? "Nei, siden det var så lenge siden jeg har spilt, var jeg redd for å pådra meg strekk. Flere skader nå vil jeg for all del unngå", uttalte Fredrikson, som var glad for å være tilbake mellom stengene. "Det har jeg lengtet etter helt siden jeg ble skadet. Det var gøy å være tilbake på banen, og ekstra moro at vi holdt nullen. Jeg hadde et forsvar foran meg, som virkelig sto på for å greie det" [109].
 • Hovedtrener Erland Johnsen var også fornøyd med ett poeng i Stavanger selv om det spillemessig var steg i feil retning. "Vilje til å ta poeng var stor. Men spillemessig var det et tilbakeslag for oss. Vi var ikke dyktige til å spille opp bakfra og gjennom midtbanen. Og vi mistet ballen altfor lett. Det var mulig å skape mer framover mot dette Viking-laget" [110].
 • Olivier Occean var sikker på at han hadde avgjort kampen med sin heading på overtid: "Jeg var sikker på at det ble mål. Jeg traff godt, men det var en fantastisk prestasjon av keeperen. Innlegget var godt, headingen var god, og jeg siktet på riktig hjørne. Men dessverre var det ikke nok denne gangen". Tar også med at Arild Sundgot i første omgang headet i stanga etter et innlegg fra Karim Essediri.
 • RBs kampanalyse: "LSK fikk ikke spillet til å klaffe før pause, da laget mistet ballen ofte i offensive posisjoner. Forsvarsspillerne maktet i tillegg sjelden å sette i gang bakfra. I 2. omgang var det et mannskap som kom på banen med klar innstilling om åta med seg poeng hjem. I forsvar var det ingen tvil om at veteranene Steinar Pedersen og Frode Kippe ville gjøre alt for å hindre scoring. I tillegg spilte Otto Fredrikson med stor sikkerhet som siste skanse. Som inngang til neste mandags kamp mot Stabæk, var det viktig å ta ett poeng og holde nullen. Olivier Occean kom til to store sjanser. Det skal være nok en spiss av hans kaliber å gi en scoring. Kunne avgjort på overtid i et oppgjør som, tross en middels 1 .omgang, var et nytt skritt framover for LSK. Laget har ikke hatt mye suksess på bortebane så langt i år" [111].

Eliteserien, Serierunde 19

Mandag 1. september, 2008
Lillestrøm SK 1 - 1
(0 - 1)
Stabæk 19:00 - Åråsen stadion, Lillestrøm

Dommer: Roy Helge Olsen, Fløy
Tilskuere: 8.635
TV-kanal: TV 2 Zebra

Khaled Mouelhi Gult kort etter 12. minutter 12.'

Simen Brenne Scorte etter 57. minutter 57.'

(Sammendrag) Alanzinho Scorte etter 11. minutter 11.'


Lillestrøm SK (4-4-2): Otto Fredrikson - Steinar Pedersen, Frode Kippe, Vidar Riseth, Ståle Stensaas - Karim Essediri (Mathis Bolly fra 91.), Khaled Mouelhi, John Anders Bjørkøy (Espen Søgård fra 70.), Simen Brenne - Magnus Myklebust (Arild Sundgot fra 79.), Olivier Occean.


Stabæk (4-4-2): Jon Knudsen - Christian Keller, Niklas Sandberg, Morten Skjønsberg, Bjørnar Holmvik - Pálmi Rafn Pálmason (Henning Hauger fra 66.), Johan Andersson, Pontus Farnerud, Alanzinho - Veigar Pall Gunnarsson (Ola Kamara fra 90.), Daniel Nannskog.


 • Mathis Bolly debuterte for LSK. "Jeg kom til Lillestrøm fra Holmlia i vinter. Jeg fyller 18 år i november og har i løpet av tida i LSK spilt først på juniorlaget, deretter 2. divisjon og nå i Tippeligaen. Det var veldig morsomt å komme inn, seiv om det var for lite tid igjen til å røre ballen", sa Bolly, som kan spille både høyre og venstre flanke [112].
 • Dagens Kanarifugl (RB): Vidar Riseth (7). "Inne igjen fra start etter mye skadeproblemer i august. Virket tent på å nekte spissene rom. Spilte på litt små marginer, men kom unna med det. Skapte en god midtlås sammen med Kippe mot det beste spissparet i Norge. Magisk redning på streken etter 76 min" - Riseth fortalte til RB etter kampen at han fortsatt slet med skader. "Jeg må operere akilles, men håper jeg kan vente til sesongen er over. Heldigvis hjalp det med en smertestillende sprøyte. Det var befriende å kunne spille en hel kamp uten å ha vondt". Hva betyr ett poeng mot serielederen? (RB) - "At vi beviste at vi kan spille jevnt med de beste. Jeg er godt fornøyd med hvordan vi opptrådte med ball, mens hele laget kjempet som løver for å ta poeng". Du hadde en fantastisk redning på streken, da Alanzinho trodde han hadde scoret sitt andre for dagen, men var rasende på medspillere etterpå? (RB) - "Vi opptrådte kompakt og samlet stort sett hele kampen. Men av og til gjorde vi dumme feil og falt ut av det. Det har vi ikke råd til, og det må jeg si fra om" [113].
 • Publikum (RB): 8.
 • Kampkarakter (RB): 6.
 • 0 - 1: Klassemål av Alanzinho, såpass må vi innrømme. Den lille brasilianeren tok med seg ballen nærmest fra midtbanen, rundet fire-fem LSK-spillere før han limte ballen ned i Fredriksons venstre hjørne.
 • 1 - 1: Innlegg fra Magnus Myklebust som Simen Brenne møtte på halv-volley. Ballen for via hanskene på Knudsen og i mål.
 • Simen Brenne syntes serielederen var oppskrytt: "De er ikke så gode. Jeg skal ikke ta noe vekk fra Stabæks sesong, men jeg føler at folk lar seg blende i overkant av spillerne deres. De er ikke så gode, og det er flere enn Stabæk som kan spille god fotball i Tippeligaen. For eksempel vi. Det er umulig å forsvare deg til poeng mot Stabæk. Du må angripe selv også, og ikke bare være opptatt av hva de gjør hele tida" [[114].
 • Hovedtrener Erland Johnsen støttet Simen Brennes påstand om at Lillestrøm er mer enn gode nok til å stole på egne ferdigheter, selv mot gode lag som Stabæk. "Noen forholdsregler må en selvsagt ta. Men med så mange gode offensive spillere, medfører det også svakheter bakover. Jeg synes vi greide å spille en del god fotball selv også med vendinger av spillet, kortpasninger og utnyttelse av mellomrommet" - Det største irritasjonsmomentet for Johnsen etter kampen var at Alanzinho fikk legge ut på flere, nærmest endeløse dribleserier som brasilianeren har gjort til sitt varemerke. Det første resulterte i mål da driblefanten gikk forbi fire mann og skjøt før noen støtet oppi ham. "Han begynte jo rett foran nesa på meg fra midtstreken. Det var nesten så jeg ble fristet til å takle selv", gliste Erland Johnsen [115].
 • For første gang denne sesongen fikk Magnus Myklebust starte som spiss. "Jeg måtte jo vise at jeg duger. Kunne ikke la denne sjansen gå fra meg, og jeg er veldig fornøyd med egen innsats. Det er rart med det, forrige uke spilte jeg en andrelagskamp og scoret. Mer skal det ikke til for å snu en trend. Å komme tilbake her betyr mye mer enn det ene poenget vi fikk" [[116].
 • Stabæks keeper Jon Knudsen var heldig som ikke ble utvist, da han felte Magnus Myklebust, men linjemannen mente at Myklebust var i offside før han ble felt. Tvilsomt. "Der var jeg heldig. Jeg må bare innrømme at jeg var for seint ute og tok beinet hans. Jeg ble for ivrig og opptrådte litt dumt", innrømmet Knudsen etter kampen [117].
 • RBs kampanalyse: "Kanskje årets vanskeligste hjemmekamp for LSK med suverene Stabæk på motsatt banehalvdel. LSK kastet forsøket med 4-2-3-1 på dør og stilte i en vanlig 4-4-2 med Myklebust som ny mann på topp. I Stabæk var det vante takter, og det var et endeløst dribleraid fra Alanzinho som åpnet målprotokollen. Selv om man lå under, var ikke førsteomgangen så gal. Man var inne i kampen og utnyttet det.til fulle med å gå rett i strupen på Stabæk etter hvilen. Først skulle Myklebust hatt straffe og Knudsen rødt kort, i stedet ble det vinket offside feilaktig. Deretter la samme Myklebust opp til Brennes utligning, og da dominerte faktisk LSK alt. Åråsen kokte mot slutten og publikum ønsket seg alle poengene, spillerne responderte og satset offensivt. Det medførte også noen farlige Stabæk-overganger" [118].

Eliteserien, Serierunde 20

Søndag 14. september, 2008
Molde FK 1 - 1
(0 - 1)
Lillestrøm SK 18:00 - Aker stadion, Molde

Dommer: Jonny Ditlefsen, Mo IL
Tilskuere: 7.151
TV-kanal: TV 2 Sport

Aksel Berget Skjølsvik Scorte etter 64. minutter 64.'

Vegard Forren Gult kort etter 90. minutter 90.'

(Sammendrag) Marcus Andreasson Scorte etter 32. minutter 32.' (selvmål)


Molde FK (4-3-3): Jan Kjell Larsen - Kristoffer Paulsen Vatshaug, Marcus Andreasson, Vegard Forren, Knut Olav Rindarøy - Daniel Berg Hestad, Toni Koskela, Aksel Berget Skjølsvik - Mame Biram Diouf, José Mota (Brian Waltrip fra 59.), Mattias Moström (Rune Ertsås fra 76.).


Lillestrøm SK (4-4-2): Otto Fredrikson - Steinar Pedersen, Frode Kippe, Vidar Riseth, Ståle Stensaas - Karim Essediri (Bjørn Helge Riise fra 58.), Khaled Mouelhi, John Anders Bjørkøy (Espen Søgård fra 76.), Simen Brenne (Dan Alberto Fellus fra 90.) - Arild Sundgot, Olivier Occean.


 • Banens beste (VG): Vidar Riseth (6).
 • Banens beste (RB): Frode Kippe (6). "Har stått godt bak der lenge nå. At Molde kom med Mota og Diouf som to møtende spisser passet kapteinen bra, da han fikk de fleste oppspillene foran seg. Rappere i fotarbeidet enn han har vært på lenge" [119].
 • Publikum (RB): 4.
 • Kampkarakter (RB): 3.
 • 0 - 1: Helt utrolig, men Occean fikk gå alene gjennom Moldes forsvar etter en pasning fra Simen Brenne. LSK-spissens skudd gikk via beinet til Marcus Andreassons og deretter smatt ballen inn mellom keeperen og stolpen.
 • Olivier Occean mente at han skulle ha blitt kreditert scoringen etter 32 minutter. "Som spiss er det klart at jeg krever å få målet. Jeg skyter mot mål, og den får en retningsforandring på Marcus Andreasson, men det er fortsatt min scoring" [120].
 • 1 - 1: Flott skudd av midtbaneterrieren Aksel Berget Skjølsvik. Ballen føk gjennom forsvaret til LSK og i mål. Daniel Berg Hestad stod for pasningen etter at han hadde snurret rundt på dødlinjen og slått tilbake til Skjølsvik som kom i fart.
 • John Anders Bjørkøy til RB: "Vi ble for feige. Vi er fortsatt i sumpa med de andre, og det er vi kun fordi vi ble for feige etter pause. Og det var i alle spillets faser at vi ble for redde. Vi torde ikke stå etter med laget, og vi ble engstelige for å spille ballen mellom oss. Vi har jobbet hele året med å få mer selvtillit inn i laget. Det tar tydeligvis lang tid, for etter pause var vi langt fra modige nok i vårt spill" [121].
 • Olivier Occean til RB: "Jeg ser fremdeles oppover på tabellen, men det er klart at vi burde hatt tre poeng her. Jeg synes hele laget stoppet å spille da vi gikk ut etter pause. Dette var definitivt en mulighet vi ikke tok" [122].
 • Hovedtrener Erland Johnsen til RB: "Jeg er ikke fornøyd med spillet, og jeg er enig med spillerne som sier at vi kunne stukket fra de andre lagene med en seier her. Jeg blir utrolig irritert over at vi ikke greier å slå bedre dødballer. Nå må vi snart bare legge inn en variant hvor vi bare poler inn ballen, det virker som om det er eneste muligheten for å få ballen over motspilleren på første stolpe" [123].
 • RBs kampanalyse: "Denne kampen er det ekstra viktig ikke å tape, sa manager Jan Åge Fjørtoft til RB noen minutter før kampstart. Han tenkte selvsagt på tabellsituasjonen, der Molde og LSK lå likt med Hamar-duellantene Ham-Kam og Aalesund rett bak. Begge lag startet like forsiktig med supporternes stille aksjon på tribunene. Her var det safety first fra begge lag som gjaldt. Det ble neppe mange sjanser, og Occeans noe heldige utfelling etter 32 minutter sendte fugla foran i det som var en temposvak forestilling i en 1 .omgang med mange feil. Ikke det store spillet etter pause heller. Riise satt litt fart i kampen med innhoppet, som LSK så ut til å kontrollere greit da Molde plutselig utlignet. Dette var en bortekamp LSK burde vunnet, men som det tross alt var viktigst ikke å tape" [124].

Eliteserien, Serierunde 21

Mandag 22. september, 2008
Lillestrøm SK 1 - 1
(0 - 1)
Brann 19:00 - Åråsen stadion, Lillestrøm

Dommer: Brage Sandmoen, Kjelsås IL
Tilskuere: 8.750
TV-kanal: TV 2 Zebra

Steinar Pedersen Scorte etter 73. minutter 73.'

Frode Kippe Gult kort etter 92. minutter 92.'

(Sammendrag) Gylfi Einarsson Scorte etter 37. minutter 37.'

Rudolph Austin Gult kort etter 60. minutter 60.'
Kristian Örn Sigurdsson Gult kort etter 79. minutter 79.'

Lillestrøm SK (4-4-2): Otto Fredrikson - Steinar Pedersen, Frode Kippe, Vidar Riseth, Ståle Stensaas - Karim Essediri (Arild Sundgot fra 61.), Khaled Mouelhi, John Anders Bjørkøy (Espen Søgård fra 67.), Bjørn Helge Riise - Dan Alberto Fellus, Olivier Occean.


Brann (4-4-2): Kenneth Udjus - Bjørn Dahl, Olafur Örn Bjarnason, Kristjan Örn Sigurdsson, Erlend Hanstveit - Jan Gunnar Solli, Gylfi Einarsson (Tijan Jaiteh fra 64.), Rodolph Austin, Petter Vaagan Moen - Erik Huseklepp, Armann Björnsson (Trond Fredrik Ludvigsen fra 87.).


 • Banens beste (VG): Bjørn Helge Riise (6). Sum 11 mann på VG-børsen: 50 poeng.
 • Dagens Kanarifugl (RB): Bjørn Helge Riise (7). "Første kamp fra start siden Glimt hjemme i sommer. Brukte starten på å komme i gang og ble skikkelig varm i trøya med et par langskudd, gode løp og finter. Har også kvaliteter når han slår dødballer fra venstre. Meget god kamp og bør være landslagsmann igjen" [125].
 • Publikum (RB): 7.
 • Kampkarakter (RB): 6.
 • Simen Brenne sto over grunnet en ryggskade. Magnus Myklebust slet med en lårstrekk, mens Pål Steffen Andresen hadde en vond hæl.
 • 0 - 1: Rodolph Austin med en pasning inn i bakrommet som fant Erik Huseklepp i bakrommet. Huseklepp dro med seg ballen inn i banen og la inn i feltet hvor Gylfi Einarsson stormet inn og headet kontant i mål. Pen scoring, men Huseklepp var da i offside da han mottok ballen fra Austin? I alle fal mente et høylytt publikum at scoringen burde vært annullert. - Tar med at stemningen ble ikke akkurat noe bedre, da Kippes mål noe senere ble avvinket for en offside. Svært tvilsomt mener vi.
 • 1 - 1: Pussig scoring. Ingenting av si på corneren fra Bjørn Helge Riise, den var godt slått. Brann-keeper Kenneth Udjus klarte ikke å holde ballen som traff skulderen til Steinar Pedersen før den krysset målstreken. "Vi tar baby-steg motsikkerhet med alle disse uavgjortkampene, men dette var et nytt viktig poeng. At målet kommer via skulderen min spiller ingen rolle. Skittmål er også mål", mente Pedersen [126].
 • Bjørn Helge Riise til RB: "Det gjør noe med hodet ditt når du slår opp en skade fire gangen Dette året har inneholdt de desidert tyngste periodene av mitt fotballiv. Jeg har vært skikkelig nervøs for ikke å bli frisk igjen i det hele tatt. Jeg var redd for å få en ny smell. Derfor valgte jeg å starte kampen mot Molde på reservebenken. Etter de 35 minuttene der oppe, føltes alt bedre. Etter en ny, god treningsuke var jeg klar for et nytt steg - det er sjelden at en 1-1-kamp har føltes så godt etterpå. Den selvtilliten hadde jeg før denne kampen. Jeg er tilbake nå". Om støtten fra familie, bruk av mental trener (Amund Fjeldstad), trenerteamet i LSK og landslagsledelsen. "Det har vært viktig, jeg har aldri opplevd en tøffere periode enn i sommer. Det er vanskelig å takle for en gutt som alltid har vært godt trent og stort sett 100 prosent frisk. Helt herlig å være tilbake. Etter den siste skaden har vi gjort alt riktig. Molde-kampen har hele tida vært comeback-målet. Nå skal jeg bruke tida framover til å spisse formen, men jeg føler meg i bra slag allerede" [127].
 • Hovedtrener Erland Johnsen om Bjørn Helge Riise: "Han var god med ballen og løp mye begge veier. Dessuten er han lett til sinns som type. Han har stor selvtillit og lar seg ikke prege av en utsatt tabellposisjon eller press utenfra. Entusiasmen i spillet hans er der hele veien" [128].
 • Frode Kippe til RB: "Vi tar små, små steg mot fornyet kontrakt, men vi skal klare dette selv om ingenting er sikkert ennå. Jeg vil tro at alt vil være i orden om vi tar en seier til. Men vi kan ikke slappe av før det er gjort" [129].
 • Gylfi Einarssons første kamp på Åråsen siden serieavslutninga i 2004. "Jeg har ikke fått spille så mye denne sesongen, men i det siste har det løsnet med målproduksjonen. Jeg synes det var artig å komme tilbake til Åråsen" [130].
 • RBs kampanalyse: "I 1. omgang satt man med et inntrykk av at dette absolutt var en Brann-utgave LSK burde slå- Hjemmelagets problem før pause var at man ble for omstendelige. Det virket ikke som om spillerne stolte på egne ferdigheter og i stedet valgte «feige» løsninger med sikre støttepasninger. Dan Fellus var frisk på topp, men makker Occean åpnet med stor feilprosent. Brann kom voldsomt rett før pause, vasket fram tre-fire feite sjanser - og på det tredje heade-forsøket satt den ved eks-LSKer Einarsson. Lillestrøm åpnet godt etter pause og presset Brann bakover på banen i jakten på utligning. Derfor var det svært fortjent da Pedersen scoret med skulderen (!) drøye kvarteret før slutt. Det bølget fram og tilbake mot slutten, men det endte med LSKs fjerde uavgjort kamp på rad, og den tredje som ender 1 - 1 etter hverandre" [131].

Eliteserien, Serierunde 22

Lørdag 27. september, 2008
Tromsø 0 - 1
(0 - 0)
Lillestrøm SK 19:00 - Alfheim stadion, Tromsø

Dommer: Kjetil Sælen, Arna-Bjørnar
Tilskuere: 4.734
TV-kanal: TV 2 Sport

Douglas Sequeira Gult kort etter 83. minutter 83.' (Sammendrag) Frode Kippe Scorte etter 55. minutter 55.'


Tromsø (4-4-2): Sead Ramovic - Tom Høgli, Douglas Sequeira, Miika Koppinen, Hans Åge Yndestad - Ruben Yttergård Jenssen (Adriano Munoz fra 60.), Tommy Knarvik, Helge Haugen, Joel Lindpere (Martin Knudsen fra 55.) - Morten Moldskred (Rune Lange fra 84.), Sigurd Rushfeldt.


Lillestrøm SK (4-4-2): Otto Fredrikson - Steinar Pedersen, Frode Kippe, Vidar Riseth (Eirik Bertheussen fra 86.), Ståle Stensaas - Bjørn Helge Riise, Khaled Mouelhi, Espen Søgård, John Anders Bjørkøy - Magnus Myklebust, Olivier Occean (Arild Sundgot fra 87.).


 • Banens beste (VG): Bjørn Helge Riise (5). Sum 11 mann på VG-børsen: 52 poeng.
 • Banens beste (RB): Frode Kippe (7). "Bunnsolid i alt han foretok seg før pause. Minst like god kontroll etter hvilen. Viste at han fortsatt kan løpe fort rett fram da han avskjærte et gjennombrudd av Moldskred. Sterk da han kontrollert headet inn ledermålet. Vant alle dueller også i hektiske sluttminutter" [132]..
 • Publikum (RB): 4.
 • Kampkarakter (RB): 5.
 • 0 - 1: Frispark omtrent midt på banen som Ståle Stensaas slo inn i feltet. Frode Kippe kom høyest i lufta og stusset ballen videre forbi keeper Sead Ramovic og i mål.
 • Khaled Mouelhi fikk mye skryt av sine lagkamerater og hovedtrener Erland Johnsen etter kampen: "Den jobben «Kiko» gjør som balansepunkt på midten er uvurderlig for oss. Det gjør det mye enklere for oss å opptre kompakt helt bakerst. I vår spilte motstanderen altfor lett gjennom oss. Nå er det helt annerledes", Vidar Riseth. "«Kiko» løper utrolig mange meter. Det gir oss en enorm trygghet bak der. Hele laget er blitt flinkere til å veksle mellom høyt og lavt press. Alt fungerer mye bedre nå", Frode Kippe. "Kiko» er en enorm lagspiller, og det har han vært i lang tid. Han spiller med stort hjerte, og det betyr mye for oss", mente Erland Johnsen.
 • Khaled Mouelhi til RB: "I 4-4-2 er vi to spillere sentralt, og det er mye lettere å ha balanse sentralt når vi er to spillere der. Da vi spilte 4-3-3 følte jeg ofte at jeg ble mer alene. Det viktigste i dag var seieren. Den smakte utrolig godt" [133].
 • Magnus Myklebust misbrukte en gedigen målsjanse i det 72. spilleminutt, noe som kunne ha kostet LSK seieren i de hektiske sluttminuttene: "Jeg klarer ikke å forstå hvordan det gikk til. Har sjelden vært mer sikker på å score. Jeg traff riktignok litt feil på ballen, men det var jo både glatt bane og medvind. Derfor var det helt utrolig at den ikke skled inn", fortalte Myklebust som måtte se at TILs Tom Høgli på mirakuløst vist klarte å feie bort ballen fra målstreken [134].
 • Bjørn Helge Riise til RB: "Jeg tror aldri jeg har vært så sliten i hele mitt liv. Det var et slit å være utpå der. Motvind og regn gjorde det ekstra tøft. Derfor var det ekstra deilig å vinne, selv om jeg har spilt bedre kamper" [135].
 • RBs kampanalyse: "Bare tre ganger på 21 oppgjør har LSK reist fra Tromsø med full pott. Få arenaer har vært vanskeligere for kanarifuglene. Det mest uvanlige før start i går var at Tromsø er topplag og LSK bunnlag. LSK flinke til å demme opp for et uvanlig tamt hjemmelag før pause. En sterk langsgående vind, regnvær og et glatt underlag var verre å takle enn Tromsø da. En corner som nesten ble skrudd inn var det nærmeste de kom. LSK skapte heller ikke sjanser før pause, men var definitivt det laget som hadde mest grunn til å være fornøyd etter 45 minutter. Kampen åpnet seg mer etter pause, og LSK var tidvis meget gode også offensivt'. Etter at Kippe headet inn 1 -0, leverte LSK årets klart beste kamp offensivt på bortebane. En meget sterk borteseier som trolig betyr at LSK sikret plassen i Tippeligaen" [136].

Eliteserien, Serierunde 23

Søndag 5. oktober, 2008
Lillestrøm SK 1 - 2
(0 - 1)
Fredrikstad 18:00 - Åråsen stadion, Lillestrøm

Dommer: Tom Harald Hagen, Grue IL
Tilskuere: 8.586
TV-kanal: TV 2 Sport

Vidar Riseth Gult kort etter 60. minutter 60.'

Arild Sundgot Scorte etter 67. minutter 67.'
Frode Kippe Gult kort etter 85. minutter 85.'
Ståle Stensaas Gult kort etter 90. minutter 90.'
Erland Johnsen (hovedtrener) Sent off

(Sammendrag) Everton Santos Da Costa Scorte etter 17. minutter 17.'

Wallace Fernando Pereira Gult kort etter 28. minutter 28.'
Gardar Johannsson Scorte etter 49. minutter 49.'
Raio Piroja Gult kort etter 88. minutter 88.'
Ardian Gashi Gult kort etter 90. minutter 90.'


Lillestrøm SK (4-4-2): Otto Fredrikson - Steinar Pedersen, Eirik Bertheussen, Vidar Riseth (Frode Kippe fra 84.), Ståle Stensaas - Espen Søgård, Khaled Mouelhi, John Anders Bjørkøy (Jon Midttun Lie fra 62.), Simen Brenne (Arild Sundgot fra 62.) - Magnus Myklebust, Olivier Occean.


Fredrikstad (4-4-2): Daniel Örlund - Vidar Martinsen, Patrik Gerrbrand, Raio Piiroja, Jan Tore Ophaug (Joachim Thomassen fra 15.) - Abgar Barsom, Hans Erik Ramberg, Ardian Gashi, Fernando Pereira Wallace (Martin Elvestad fra 54.) - Gardar Johannsson, Éverton Santos da Costa.


 • Banens beste (VG): Gardar Johannsson (6), Fredrikstad. LSK beste: Fredrikson, Stensaas, Mouelhi, Brenne og Occean fikk alle 5 poeng. Sum 11 mann på VG-børsen: 47 poeng.
 • Dagens Kanarifugl (RB): Khaled Mouelhi (5). "Er i form og rekker over store områder på banen. Et par pasningsfeil, men stort sett gode forsøk framover. Kan legge det for vanskelig opp enkelte ganger. Men uten tvil LSKs beste spiller" [137].
 • Publikum (RB): 5.
 • Kampkarakter (RB): 3
 • 0 - 1: Forferdelig tabbe av Vidar Riseth som headet ballen i retning av Fredrikson og Bertheussen. FFKs Everton snappet opp den løse headingen og scoret på Fredrikson - som i tillegg klarte å falle. "Headingen min til Eirik Bertheussen ble for kort. At Everton tok ballen og scoret, tar jeg helt og fullt på min kappe", Vidar Riseth.
 • 0 - 2: Keepertabbe av Otto Fredrikson. Gjestene Joachim Thomassen fikk helt fritt spillerom ute på kanten. Et godt innlegg fra innbytter Thomassen til Johannsson som fra 10 meter banket til på hel-volley. Skuddet gikk rett på Fredrikson, men finnen slapp ballen mellom fingrene. Svakt keeperspill.
 • 1 - 2: Strålende innlegg fra Ståle Stensaas, og en like god avslutning av Arild Sundgot fra fem meter.
 • Espen Søgård var LSKs lagkaptein.
 • Dan Alberto Fellus sonet karantene, da han i kampen mellom LSK2 og Mandalskameratene fikk direkte rødt kort.
 • Temperatur i kampen. LSK-trener Erland Johnsen ble sendt på tribunen, da han mente at FFK brukte alt for langt tid ved et bytte. Noe han høylytt ga uttrykk for.
 • Tøff kamp. FFKs Jan Tore Ophaug måtte forlate banen med brudd i den ene kneskålen.
 • Spillere som kranglet i 90 samfulle minutter, gule kort etter grisetaklinger og kjeftbruk - og en LSK-trener som ble sendt på tribunen med rødt kort (RB). " Det går en grense for hvor mye spiller kan legge seg ned for ingenting å hale ut tida. Jeg gikk bort og sa fra til treneren at dette måtte han få en slutt på". Så tråkket du til med en takling rett utenfor Fredrikstad-benken etter pause. Var det en hevn i frustrasjonen? (RB) - "Nei, på ingen måte. Taklingen var ikke spesielt stygg. Men vi ble nok litt påvirket av kampbildet, og motspillere som lå som de var døde", Vidar Riseth til RB [138].
 • Magnus Myklebust om sin eventyrlige sjanse fire minutter på overtid i 2. omgang: "Jeg luktet at langpasningen kunne lande bak forsvaret, og løp dit. Men jeg skøyt over. Det var for dårlig av meg. Jeg skulle scoret i denne kampen". Myklebust var nære scoring ved et par andre anledninger også. Aller nærmest etter to minutter da han skøyt i stolpen (RB). "Slike kan gå stang inn eller stang ut. I dag gikk den stang ut - slik det har hatt for vane å gjøre for meg i de siste kampene. Vi ser at det er topp mot bunn her i kveld. De er i flyt og scorer, vi er ikke i flyt, og scorer ikke. Vi har sjanser nok til å vinne, så enkelt er det". - Må dere begynne å se nedover igjen på tabellen? (RB) - "Nei, vi skal ikke se nedover. Nå vant VIF mot Bodø/Glimt, og vi skal se oppover mot dem. Vi skal hamstre så mange poeng som mulig utover høsten, og det begynner vi med allerede mot VIF neste kamp. En kamp vi vil vinne" [139].
 • Espen Søgård til RB: "Det var ingen stygg kamp. Men det ble for mye krangling. Alle stoppene i spillet tjente ikke oss. At det ble sånn er vi nødt til å ta selvkritikk på. Disiplin og profesjonalitet skal ligge i bann for det vi driver med" [140].
 • John Anders Bjørkøy til RB: "Vi mistet fokus og ble forbannet på uthalingen. Det ble en kamp med altfor mange stopp", mente Bjørkøy - Du var innblandet i en situasjon der dommeren blåste frispark og det så ut som du var nær ved å få rødt kort? (RB). "Jeg hørte det ble snakket om det. Men jeg var ikke innblandet i noe da dommeren blåste. Jeg tviler på om han visste hvorfor han gjorde det også" [141].
 • Hovedtrener Erland Johnsen ble etter hvert så irritert over FFK-spillerne som titt og ofte drøyde tide. Johnsen entret banen, noe han selvfølgelig ikke skulle ha gjort. Det endte med rødt kort. "Jeg gikk inn for å spørre dommeren om de ikke kunne ta raskeste vei ut av banen, og ikke gå lange omveier. Verre var det ikke. Et spillemessig tilbakeslag i forhold til de siste kampene? (RB). "Det ble en annen type kamp. Jeg syntes vi sto opp greit fysisk. Problemet var at vi var for ineffektive og bommet på store sjanser [142].
 • RBs kampanalyse: "Et klart tilbakesteg for LSK etter en fin seier i Tromsø og gode uavgjortkamper før det. Laget glemte å spille fotball, ble irriterte over motstandere som la seg ned for den minste ting og ble liggende. LSK slapp Fredrikstad til med to lette scoringer og måtte kjempe for å komme tilbake i kampen. Det var laget i ferd med å gjøre da Arild Sundgot scoret 21 minutter før slutt. Men når Occean og Myklebust ikke greier å score på de megasjansene de fikk helt mot slutten, blir det vanskelig å ta poeng i en kamp som kom skjevt ut for hjemmelaget" [143].

Eliteserien, Serierunde 24

Mandag 20. oktober, 2008
Vålerenga 3 - 1
(0 - 0)
Lillestrøm SK 19:00 - Ullevaal stadion, Oslo

Dommer: Per Ivar Staberg, Harstad IL
Tilskuere: 12.398
TV-kanal:

Steinar Pedersen Scorte etter 53. minutter 53.'(selvmål)

Mohammed Abdellaoue Scorte etter 63. minutter 63.'
Bengt Sæternes Scorte etter 77. minutter 77.'
Bojan Zajic Gult kort etter 89. minutter 89.'

(Sammendrag) Arild Sundgot Scorte etter 68. minutter 68.'

Vidar Riseth Gult kort etter 84. minutter 84.'


Vålerenga (4-4-2): Troy Perkins - Allan Jepsen, Kjetil Wæhler, André Muri, Freddy dos Santos - Lars Iver Strand, Bojan Zajic, Mohammed Abdellaoue (Luton Shelton fra 76.), Daniel Fredheim Holm (Jørgen Jalland fra 73.) - Bengt Sæternes (Adnan Haidar fra 81.), Morten Berre.


Lillestrøm SK (4-3-3): Otto Fredrikson - Jon Midttun Lie (Dan Alberto Fellus fra 75.), Steinar Pedersen, Eirik Bertheussen, Ståle Stensaas - Khaled Mouelhi, Espen Søgård (Vidar Riseth fra 66.) , John Anders Bjørkøy - Bjørn Helge Riise, Magnus Myklebust (Arild Sundgot fra 33.), Olivier Occean.


 • NB: LSKs reduseringsmål. Slik avisene beskriver målet burde Vidar Riseth ha vært kreditert scoringen, men NFF har Arild Sundgot [144].
 • Banens beste (VG): Mohammed Abdellaoue (6), Vålerenga. LSKs beste: Otto Fredrikson (6). Sum 11 mann på VG-børsen: 45 poeng.
 • LSKs beste (RB): Otto Fredrikson (6). "Åpnet med selvtillit i feltet og plukket ned flere innlegg lett. Viktig at han ble stående lenge på beina da Fredheim Holm kom på blank kasse. Reddet også mesterlig en heading etter corner. Sjanseløs på selvmålet og lurt av Moas innlegg. Kunne tatt 3-1 [145].
 • Publikum (RB): 8.
 • Kampkarakter (RB): 5
 • Erland Johnsen sonet karantene. Manager Jan Åge Fjørtoft tok hans plass på benken.
 • 1 - 0: Innlegget fra Mohammed Abdellaoue på venstrekanten. I et forsøk på å klarere bort ballen er Steinar Pedersen maksimalt uheldig på femmeteren. LSKs midtstopper får sleivtreff og ballen går rett opp i nettaket! Selvmål.
 • Steinar Pedersen syntes han hadde full kontroll. Men ballen skled av beinet hans og strøk inn i vinkelen da Vålerenga tok ledelsen. "Det var maks uflaks. Jeg var i en god posisjon for å nå ballen, følte at det ikke Ville bli noe problem, men ballen fikk en liten sprett, det var nok til at den skled av foten" [146].
 • 2 - 0: Praktmål av Mohammed Abdellaoue - eller var det rett og slett et dårlig innlegg som ble til et skudd? Uansett, Otto Fredrikson ble fullstendig tatt på senga og ballen havnet inn i det lengste hjørnet via stolpen.
 • 2 - 1: VIF-keeper Troy Perkins ga retur på et frispark. Påpasselig - som vanlig - fanget Arild Sundgot ballen og klinte til fra knappe 7-8 meter. Ballen gikk via Vidar Riseth som sto midt i skuddlinja og havnet ned i det venstre hjørnet. Perkins fikk en hånd på ballen, men det var ikke nok til å stoppe reduseringen.
 • Annullert scoring: Knappe 5 minutter etter LSKs mål havnet ballen i nettet igjen. Bjørn Helge Riise sendte ballen i en bue foran hjemmeforsvaret og på bakerste stolpe kom Sundgot helt umarkert Iskaldt puttet LSK-spissen ballen forbi Perkins! Men linjedommeren vinket for offside! La oss si det slik Riise og Sundgot var absolutt ikke enige i den avgjørelsen og protesterte høylytt.
 • 3 - 1: Corner fra Allan Jepsen som Otto Fredrikson burde ha holdt eventuelt ha bokset bort. I stedet glapp finnen ballen og Bengt Sæternes fikk pirket den over streken.
 • Espen Søgård til RB: "Vi var dritdårlige og nå nærmer det seg noe ekkelt. Vi er nødt til å finne vinner-resepten og det kjapt".
 • Steinar Pedersen til RB om kampen: "Duellspill og klareringer er en stor del av oppgaven. Det ga meg ikke store problemer. Men som lag fungerte vi veldig dårlig i dette oppgjøret. Vålerenga fikk altfor lett spill mot oss". - Hva er din forklaring? (RB) "Vi har ingen struktur defensivt. Motstanderne fikk store rom å bevege seg i. Spesielt de første 20 minuttene var vi ordentlig på hæla, da Vålerenga skapte mye. Vi legger opp en strategi for hvordan vi vil spille. Da er det opp til spillerne å følge den. Men det er umulig for meg å si at vi lyktes med det". - Har alvoret gått opp for spillerne i en situasjon det er mulig å rykke rett ned? (RB) "Det er dramatisk. Ingen skal være i tvil om at vi er klar over det. Fire poeng er mulig å ta igjen. Vi har to små uker å vise at vi er gode nok for eliteserien. De ukene er vi nødt til å bruke best mulig" [147]
 • Jan Åge Fjørtoft til RB: "Dette vi ser nå er en konsekvens av hvor mye vi har slitt i hele 2008. Vi har med få unntak vært ræva, og mot Vålerenga var ikke LSK-ånden til stede. Hvis vi spiller slik i de to siste kampene, rykker vi ned. Dette er det største marerittet for alle i LSK, men vi har det fremdeles i egne hender. Selv om den handa blir mindre og mindre" [148].
 • RBs kampanalyse: "LSK viste fram svært lite som vitnet om tippeliganivå før pause. Pasningene satt ikke, mottakene var harde som skudd og formasjonen var i det hele tatt vanskelig å få øye på. Vålerenga gnistret ikke de heller, men burde definitivt ledet med et par mål til pause. At det sto 0-0 såpass lenge, kan LSK takke Otto Fredrikson for. Men da VIF fortsatte å produsere sjanser også etter pause måtte baklengsmålene komme. Selv om de var litt heldige med et selvmål og et mislykket innlegg, var det fullt fortjent. LSK tente omsider til og reduserte da Sundgot trykket inn ballen via Riseth. Da var plutselig ikke poenget så langt vekk likevel, men det var fortjent at hjemmelaget vant. Sæternes kjempet inn 3-1 da Fredrikson for en gangs skyld slapp ballen en centimeter foran beina på spissen" [149].

Eliteserien, Serierunde 25

Søndag 26. oktober, 2008
Lillestrøm SK 4 - 2
(1 - 2)
Rosenborg 18:00 - Åråsen stadion, Lillestrøm

Dommer: Terje Hauge, Olsvik IL
Tilskuere: 11.464
TV-kanal:

Olivier Occean Scorte etter 18. minutter 18.'

Ståle Stensaas Gult kort etter 69. minutter 69.'
Magnus Myklebust Scorte etter 71. minutter 71.'
Arild Sundgot Scorte etter 76. minutter 76.'
Olivier Occean Scorte etter 89. minutter 89.'

(Sammendrag) Roar Strand Scorte etter 12. minutter 12.'

Steffen Iversen Scorte etter 35. minutter 35.'
Vadim Demidov Gult kort etter 80. minutter 80.'


Lillestrøm SK (4-4-2): Otto Fredrikson - John Anders Bjørkøy, Steinar Pedersen, Frode Kippe, Ståle Stensaas - Bjørn Helge Riise, Khaled Mouelhi, Espen Søgård, Simen Brenne (Arild Sundgot fra 46.) - Magnus Myklebust (Marius Johnsen fra 86.), Olivier Occean.


Rosenborg (4-4-2): Rune Almenning Jarstein - Mikael Lustig, Vadim Demidov, Alejandro Lago, Mikael Dorsin - Roar Strand (Besart Berisha fra 82.), Marek Sapara, Alexander Tettey, Anthony Annan - Steffen Iversen, Didier Konan Ya (John Pelu fra 78.).


 • Henning Bergs første kamp som LSKs hovedtrener.
 • Dagens Kanarifugl (RB): Otto Fredrikson (7). "Sjanseløs på scoringene før pause i en omgang der han på mange mater holdt LSK inne i kampen med flere gode redninger. Stabil og god også de siste 45 minuttene med et godt arbeid ute i feltet" [150].
 • Publikum (RB): 10.
 • Kampkarakter (RB): 7.
 • Kvelden, da LSK reiste seg og kjempet som løver for å berge plassen i eliteserien, og for en kveld det ble. Rosenborg ledet 2-1 til pause, men LSK ga absolutt alt i de siste 45 minuttene og leverte en av de beste omgangene som noen gang er spilt på Åråsen. – Magnus Myklebust startet snuoperasjon med et utrolig vakkert mål. På innlegget fra John Anders Bjørkøy lå han sidelengs i lufta og klinte til på hel volley. Ballen føyk opp i vinkelen. «Mitt beste og viktigste mål noensinne», uttalte Myklebust som ikke hadde scoret et eneste seriemål på 371 dager før han banket inn kremmerhuset bak RBK-keeper Rune Almenning Jarstein. Sundgot fulgte opp med å heade inn 3-2 målet før Olivier Occean avsluttet det hele med å sette inn sitt andre mål for kvelden etter et langt utspill fra Otto Fredrikson. Marerittsesongen var endelig over.
 • 0 - 1: Klassisk RBK-angrep hvor ballen gikk fra mann til mann, og hvor motstanderen ble løpende i mellom. Det lange angrepet endte med at Roar Strand fra knappe 10-meter kunne bredside ballen i mål.
 • 1 - 1: Sjelden kost, men for en gang skyld opplevde vi et RBK-forsvar i ubalanse. Det glapp rett og slett for trønderne. Noe som førte til at både Bjørn Helge Riise og Olivier Occean kom alene i gjennom. Riise serverte ballen til Occean som scoret sikkert.
 • 1 - 2: Roar Strand dro seg inn i feltet hvor han løftet ballen videre til Steffen Iversen. RBK-spissen kom seg forbi John Anders Bjørkøy og hamret ballen i mål fra 6-7 meter.
 • 2 - 2: Drømmemål av Magnus Myklebust, da vi trengte det som mest. Flott LSK-angrep på høyresida som endte med John Anders Bjørkøy løftet ballen mot 16-meteren hvor Myklebust ventet. Sidelengs i lufta klinte han til på hel-volley og ballen fór opp i vinkelen. Et mål for historiebøkene, uten tvil.
 • Magnus Myklebust til RB: "Nå kommer jeg til å bli husket for det målet og ikke alle bomskuddene mine i år. Det var herlig å få det til i en kamp publikum løftet oss og ga oss håp når det. Jeg var skeptisk før pause, ble litt for ivrig og gikk mye i offside. Jeg fikk mer rom i 2. omgang enn jeg hadde trodd. Mot slutten skapte vi mye på venstresida og gjorde Rosenborg usikre" [151].
 • 3 - 2:Ståle Stensaas' fantastiske innlegg ruvet Arild Sundgot i lufta og headet ballen like under tverrliggeren og i mål.
 • Arild Sundgot til RB: "Jeg var i tvil om jeg ville rekke opp til innlegget fra Ståle Stensaas. Det holdt akkurat. Å se ballen smyge seg under tverrliggeren var rett og slett fantastisk. Jeg fikk en smell i ryggen onsdag og trente først lørdag igjen. Jeg var usikker på om jeg kunne spille. Heldigvis fikk jeg sjansen etter pause og utnyttet den" [152].
 • 4 - 2: Bare for å markere at plassen var sikret fastsatte Olivier Occean sluttresultatet til 4-2. Canadieren fanget en stuss fra Arild Sundgot, rev seg løs fra sin oppasser Mikael Lustig før han klinte ballen i mål bak Jarstein. En av de vakreste fotballkveldene på Åråsen ble fullendt.
 • Arild Sundgot til RB: "Aldri har jeg opplevd mer støtte fra kanarifansen og resten av tilskuerne enn denne gangen. Jeg er helt sikker på at de ga oss det løftet vi trengte for å vinne" [153].
 • Otto Fredrikson til RB: "Jeg er først og fremst stolt over å være en del av lag. Selvfølgelig er jeg fornøyd med at jeg leverer bra, men det er den enorme gleden jeg føler sammen med lagkameratene over å lykkes som er viktigst. Jeg har en fantastisk følelse inni meg nå, og det var viktig at vi avgjorde dette selv. Selv om Aalesund og Ham Kam tapte, så var det viktig at vi gjorde jobben selv. En kjempelettelse å klare dette, sier Fredrikson. Finnen hadde en god følelse allerede før kampen i går. - Jeg hadde en god feeling, og gledet meg. Jeg gleder meg alltid til å løpe ut foran den fantastiske fansen vår, men det er disse kampene som betyr mest - som gir meg de beste opplevelsene" [154].
 • Henning Berg om sin første kamp som LSKs hovedtrener: "Vi fikk justert oss i pausen og kom ut med et helt annet trøkk de siste 45. Vi fikk en større bevegelse på topp, og pasningsspillet satt godt. Magnus Myklebust kom mer med, samtidig som Bjørn Helge Riise var engasjert og vant duellen med Mikael Dorsin på høyresida. Dessuten begynte Khaled Mouelhi og Espen Søgård for alvor å vinne baller på midten. i lagde vi så store problemer for dem ved å låse dem høyt på banen. Vi ga dem rett og slett få pasningsalternativer. Da kom kampen akkurat inn i det sporet jeg ønsket det skulle være. Fra 2-2 og inn var det ingen tvil hos meg" [155].
 • - Se målet til Magnus Myklebust på YouTube.
 • RBs kampanalyse: "LSK etterlot ingen tvil etter 90 minutter. Laget - og ikke minst publikum - har eliteserieklasse så det holder når de spiller og heier som i går. Det ble et oppgjør som går inn i kategorien av klassikere mot Rosenborg, som det har vært en del av på Åråsen gjennom årene. Henning Berg fikk justert i pausen, flyttet laget lenger opp på banen. LSK var flinkere til å vende spil let, gjorde bedre jobb med ballen - og skapte plutselig sjanser. Da ble det en herlig sesongavslutning på hjemmebane, for et fullsatt stadion i en kamp som langt på vei ga supporterne troen igjen på LSK [156].
 • To RBK-supportere ble arresterte av politiet. "Det var en del bruk av bengalske lys, og to menn ble pågrepet av politiet på stedet. Begge supporterne tilhørte Rosenborg-fansen", opplyste operasjonsleder Svein Arild Hallås ved Romerike politidistrikt [157].

Eliteserien, Serierunde 26

Søndag 2. november, 2008
Aalesund 3 - 0
(1 - 0)
Lillestrøm SK 18:00 - Color Line stadion, Ålesund

Dommer: Brage Sandmoen, Kjelsås
Tilskuere: 10.639
TV-kanal:

Tor Hogne Aarøy Scorte etter 16. minutter 16.'

Peter Kopteff Scorte etter 78. minutter 78.'
Trond Fredriksen Scorte etter 81. minutter 81.'

(Sammendrag) Frode Kippe Gult kort etter 25. minutter 25.'

Espen Søgård Gult kort etter 37. minutter 37.'
Arild Sundgot Gult kort etter 69. minutter 69.'


Aalesund (4-3-3): Nenad Novakovic - Enar Jääger, Jonathan Tollås, Daniel Arnefjord, Jonathan Parr - Trond Fredriksen, Amund Skiri, Johan Arneng - Lasse Olsen (Peter Orry Larsen fra 88.), Tor Hogne Aarøy, Peter Kopteff (Diego Silva fra 90.).


Lillestrøm SK (4-4-2): Otto Fredrikson - John Anders Bjørkøy, Vidar Riseth, Frode Kippe, Steinar Pedersen - Bjørn Helge Riise, Khaled Mouelhi, Espen Søgård, Magnus Myklebust (Mathis Bolly fra 76.) - Arild Sundgot, Olivier Occean.


 • Banens beste (VG): Tor Hogne Aarøy (7), Aalesund. LSKs beste: Frode Kippe, Khaled Mouelhi og Olivier Occean, alle 5.
 • LSKs beste (RB): Otto Fredrikson (6). "Satt på få prøver starten. Kunne ikke gjøre så mye da Aarøy stanget inn 1-0. Reddet flott da samme mann skjøt godt rett før pause. Feilberegnet en gang i feltet, eliers sikker og god de gangene han gikk ut. Lurt av vinden og Trond Fredriksen da sistnevnte skjøt inn vertenes tredje fra midtsirkelen. Hindret et enda mer pinlig resultat" [158].
 • Publikum (RB): 7.
 • Kampkarakter (RB): 5
 • LSK hadde sikret kontrakten en uke tidligere, da laget vant 4-2 mot Rosenborg i en forrykende fotballkamp hjemme på Åråsen. Kampen mot Aalesund ble dessverre et stort antiklimaks. LSK hadde ingenting å spille for bort sett i fra æren og klarte ikke å mobilisere mot et hjemmelag som kjempet en desperat kamp for unngå nedrykk. Før siste serierunde lå «tangotrøyene» kun ett fattig poeng foran tabelljumbo Ham/Kam. – Aalesund støttet av et nesten fullsatt stadion, 10639 tilskuere, leverte årsbeste og løp LSK i senk. I tillegg sto Trond Fredriksen for årets mål på Color Line, da han fra midtstreken sendte ballen over en forfjamset Otto Fredrikson i LSK-målet. Ingen verdig avslutning, noe som i sto i stil til resten av sesongen, men mareritt-året 2008 over endelig over.
 • 1 - 0: Corner fra Johan Arneng som Vidar Riseth først klarerte, men ballen tilbake hos Arneng. Den gangen fikk svensken til et langt bedre innlegg. Inne i feltet knuste Tor Hogne Aarøy alle i LSK-spillerne i lufta og headet ballen i mål. Den sunnmørske sjiraffen på 2 meter og 4 centimeter hadde gjort jobben sin.
 • 2 - 0: Tre mareritt-minutter som startet med at pasningen til Enar Jääger gikk forbi alt og alle før den havnet i beina på Peter Kopteff. Fra 16-meter sendte finnen ballen i mål.
 • 3 - 0: Drømmetreff av Trond Fredriksen som fra nærmere 50 meter sendte ballen over en utspilt Otto Fredrikson og i mål.
 • Otto Fredrikson om det siste målet til Trond Fredriksen: "Vi ga fra oss ballen altfor lett, og på den måten ga vi oss selv trøbbel. Vi hadde ballen under kontroll bak, og da er det jobben min å være libero. Men ut av ingenting mistet vi ballen til Aalesund-spilleren som fikk kjempetreff. Skuddet hans var hardt, og der jeg sto var jeg egentlig sjanseløs. Slik situasjonen var rett før mener jeg at jeg ikke var feilplassert" [159].
 • Fredrikson fikk støtte av keepertrener Frode Grodås: "Otto sto på rett sted i forhold til situasjonen og kan ikke lastes for målet. Han var sjanseløs" [160].
 • Henning Berg om målet: "Ingen keeper liker å slippe inn slike mål, men det var også godt gjort av (Trond) Fredriksen. Han oppfatter situasjonen raskt og skyter et nærmest perfekt skudd fra det holdet. Det var ingen lompe. Et hardt skudd med litt hjelp fra vinden" [161].
 • Henning Berg om kampen: "Vi skapte store sjanser i starten av kampen og det var synd at vi ikke satte dem. Da ville kampen ha sett annerledes ut. Jeg er ikke fornøyd med mye av det vi gjør, men føler ikke at 3-0 gir et riktig bilde av kampen. Så stor forskjell var det ikke på lagene. Men generelt var vi for upresise i mye av det vi gjorde. Det ble vi straffet for. Vi får glede oss over at vi har berget plassen og at vi spiller i Tippeligaen neste sesong" [162].
 • RBs kampanalyse: "Mye på spill for hjemmelaget. Seier det eneste som helt sikkert ville gi kvalifiseringsplass. Bortepoeng åpnet for direkte nedrykk med Ham-Kam-seier over Molde. LSK tok tidlig grep og Sundgot kunne gitt laget en tidlig ledelse da han løp inn bak et usikkert hjemmeforsvar. Men LSK ga fra seg initiativet. Først og fremst fordi det ble gjort feil med ballen offensivt. LSK mistet ballen på vei fram og det ga Aalesund kontringer og etter hvert et trykk på LSK. Ledermålet var også et resultat av flere feil. LSK jaktet utlikning etter pause. De hadde ballen mye, men skapte ikke store sjanser. Etter at Aalesund laget sitt andre mål, falt laget helt sammen og totalt sett var dette en pinlig forestilling av LSK. Og dessverre ganske likt det som har vært gjennomgangsmelodien i 2008" [163].
 • Etterspill: Den grove trakasseringen fra hjemmepublikumet av Bjørn Helge Riise kastet en svært mørk skygge over kampen. Over nesten hele stadion ble det sunget "sønn av ei hore". Det er faktisk noe av det styggeste vi har opplevd og hørt på bortebane noen gang. Berit Riise til TV2 samme kveld: "Dette er utrolig sårende. Det er veldig spesielt å se en kamp 60 mil unna der sønnen din blir hetset som og kalt sønn av en hore. Det er en personhets som er langt forbi det som kan aksepteres. Dette var nok ikke bare fra «Stormen», men slik jeg er blitt fortalt kom dette også fra langsidene, og da må en spørre seg hvordan dette er mulig" Dagen etter kom unnskyldningene. Stormen-leder Tom Walderhaug: "Vi legger oss flate. Den flåsete sangen skulle aldri vært sunget. Bjørn Helge Riise fortjener tyn, men ikke slike sanger" AaFK-trener Kjetil Rekdal til RB: "Dette er et absolutt lavmål. Det er greit det blir pepet, men de andre elementene er ille. Jeg vet at mange i Aalesund ble flaue over tilropene. Det første jeg vil gjøre på mandag er å sende en beklagelse på vegne av oss selv som fotballklubb" [164].